Berlinben még mindig nem heverték ki Dárdai Pál kirúgását

Online közgyűlést tartott a Hertha labdarúgócsapata, s még mindig az volt az egyik legforróbb kérdés, hogy miért kellett novemberben leváltani Dárdai Pált a vezetőedzői posztról. Fredi Bobic sportigazgató magyarázkodott, majd kiderült, a csapatot azóta irányító Tayfun Korkuttal sem teljesen elégedett.

Magyar Nemzet
2022. 01. 17. 15:29
RB Leipzig vs Hertha BSC
Dárdai nem érezheti biztonságban az állását Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csoda, hogy a Hertha szurkolói kedvelik Dárdai Pált, hiszen játékosként 1997-től a 2011-es visszavonulásáig hűséges maradt a csapathoz, az elmúlt években pedig ő volt a berlini klub legsikeresebb vezetőedzője is. A második korszaka az együttes élén azonban csúnya véget ért tavaly, ugyanis a gyenge szereplésre hivatkozva november 29-én menesztették.

A drukkereket azonban a mai napig foglalkoztatja ez a kérdés, így Fredi Bobicnak újra meg kellett magyaráznia a döntését. A Berliner Kurier beszámolója szerint a sportigazgató hangsúlyozta, hogy tisztelettel váltak el egymástól Dárdaival, majd így fogalmazott: – Ki akartunk szakadni a passzív futballból, támadó felfogást akartunk látni a csapattól. remek munkát végzett az előző idényben, de nem éreztem úgy, hogy bármi is változott volna a játékunkban.

Bobic szerint Dárdai már nem volt ura az öltözőnek, a futballisták kezdtek kételkedni a módszereiben, és ezt is figyelembe vette, amikor döntött a sorsáról. 

Hozzátette:

Annak ellenére, hogy Dárdai májusban megmentette a csapatot, már nem rendelkezett kellő meggyőzőerővel.

A probléma, hogy a magyar edző helyére kinevezett Tayfun Korkut vezetésével sem történt szignifikáns előrelépés. Volt bravúros eredmény, mint például a Dortmund legyőzése, de kudarcélmény is, mint a Köln elleni hazai vereség vagy a Mainz elleni 0-4.

A török edzővel két-két győzelem, döntetlen és vereség jött össze eddig a Bundesligában, ami 1,33 pont meccsenként, ez a Dárdaival az első 13 fordulóban elért 1,08 pontos átlaghoz képest valamekkora fejlődés, de kisebb a minta, és azt semmiképpen sem állíthatjuk, hogy a Hertha szárnyalni kezdett az edzőváltás után.

– Korkutnak kellene a bátor, támadó futballt kialakítania, de ez eddig csak bizonyos mértékig sikerült – tért rá Bobic az új edző teljesítményére, akivel tehát nem elégedett teljes mértékben. – Nyárig szóló szerződést írtunk alá vele, és nem ragaszkodik a biztonsági záradékhoz. A jelenlegi helyzet ellenére nem szerepel más edző a terveinkben, így semmi akadálya annak, hogy Korkut megbízatása folytatódjon, de szeretnénk végre látni a fejlődést.

Mindenesetre Bobic szavaiból kitűnik, hogy az idényt valószínűleg Tayfun Korkuttal fejezheti be a Hertha, de hosszabb távon nem ő lesz a megoldás. Ez egyébként nem lenne meglepetés, a török igazi tűzoltó, korábban a Kaiserslauternnél, a Leverkusennél és a Stuttgartnál is csak néhány hónapra bízták rá a csapatot.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.