Félbeszakadt a meccs Sevillában, egy rúddal dobták fejbe a játékost

A Betis–Sevilla kupamérkőzésen az első félidő hajrájában történt a rendbontás.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 01. 16. 7:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton éjjel nem sokkal az első félidő vége előtt félbeszakadt a Betis–Sevilla mérkőzés a spanyol labdarúgó Király-kupában, a nyolcaddöntőben, miután egy a lelátóról bedobott tárggyal a vendégektől Joan Jordánt eltalálták a fején.

A városi rangadón a Sevilla a 35. percben Papu Gómez góljával megszerezte a vezetést, a 39. percben azonban Nabil Fekir egyenlített. Az egyik meggondolatlan hazai drukker ezt úgy „ünnepelte”, hogy bedobott a pályára egy műanyag rudat, amivel a Sevilla csapatából Joan Jordánt eltalálta a fején. A játékos a földre rogyott, ápolták, a sérülése nem tűnt súlyosnak, de mivel fejfájásra panaszkodott, kivizsgálásra kórházba szállították. Rövid tanácskozás után Ricardo de Burgos játékvezető leterelte a játékosokat a pályáról, akik már nem is folytathatták a találkozót, mintegy húsz perc várakozás után az az összecsapás hivatalosan a 40. percben félbeszakadt.

A Marca sportlap vasárnap a címlapján jó okkal ezzel jelent meg: Egy idióta tönkretette a derbit.

A Sevilla kérvényezte, hogy január 19-én pótolják az összecsapást, azonban a szövetség úgy döntött, hogy a versenynaptár sűrűsége miatt amilyen hamar csak lehet, lejátsszák a találkozót. Emiatt ma 16 órai kezdettel folytatják, a további atrocitások elkerülésének érdekében zárt kapuk mögött. Joan Jordán helyett együttese bárkit nevezhet a kezdőcsapatba azok közül, akiket előzetesen jelölt a meccskeretbe.

A folytatás megállapítását megelőzően a Sevilla a futballista állapotáról hivatalos közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy Jordánt hazaengedték, és minimum 24 órás megfigyelés alatt tartják.

Borítókép: Szombaton így ért véget már az első félidőben a találkozó... (Forrás: Twitter/Marca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.