Fukuoka nem tudja májusban megrendezni a vizes sportok világbajnokságát!

Fukuoka polgármestere bejelentette: a járvány miatt a japán város nem vállalhatja a vizes sportok világbajnokságának a megrendezését.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 16:58
SZABÓ Szebasztián
Abu-Dzabi, 2021. december 19. Szabó Szebasztián rajtol a férfi 50 méteres pillangóúszás középfutamában a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 19-én. Szabó Szebasztián világcsúcstartóként a legjobb idõvel kvalifikálta magát az 50 méteres pillangóúszás fináléjába. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes – bár nem teljesen váratlan – bejelentést tett Fukuoka polgármestere: a japán város az idén sem tudja a koronavírus-járvány miatt megrendezni a májusra tervezett vizes sportok világbajnokságát. 

A világ egyik legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseményének az eredeti időpontja tavaly nyár volt, ám a 2020-ról elhalasztott tokiói olimpia miatt a nemzetközi szövetség (FINA) és a szervezők idén májusra tolták el. Takasima Szoicsiro polgármester azt mondta: ők arra összpontosítanak, hogy 2023 júliusában otthont adhassanak a vb-nek.

– Igazán kiábrándító, ha az úszókra és a szurkolókra gondolunk, akik már nagyon várták a viadalt – tette hozzá.

A 17 napos világbajnokságra 2400 versenyzőt és 500 ezer nézőt vártak. A FINA egyelőre nem reagált a bejelentésre.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.