Megszökött a szegedi karanténból a covidos francia kézilabdázó

Az Origó információja szerint engedély nélkül elhagyta Szegeden a szállodai karantént a francia kézilabda-válogatott Covid-fertőzött játékosa, Karl Konan a részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGÓ.HU2022. 01. 20. 15:29
null
Szeged, 2021. december 9. A Pick Aréna, Szeged új multifunkciós sportcsarnoka az átadóünnepség napján, 2021. december 9-én. A Pick Aréna a vidék legnagyobb kézilabdacsarnoka, melyhez edzõpálya, és az akadémistákat kiszolgáló létesítmény is kapcsolódik. Az új sportcsarnok a 2022. januári magyar-szlovák közös rendezésû felnõtt férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgál majd. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák a múlt héten még amiatt panaszkodtak, hogy a szegedi szállásukon egy légtérben kellett tartózkodniuk és étkezniük a maszk nélküli szállóvendégekkel, szerintük Magyarország lazán kezeli a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályokat, noha a rendezők a Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartása mellett szervezik az Eb-t, beleértve a szigorú Covid-protokollt is.

Úgy tűnik, a francia küldöttség saját magával szemben már nem olyan szigorú, ugyanis az Origó információja szerint a karanténban tartózkodó Karl Konan eltűnt a szegedi Forrás Hotelből. A balátlövő a csapat középdöntőbe jutása után egy bérelt autóval Budapestre indult, majd fertőzötten megjelent a recepción abban a kizárólagos fővárosi szállodában, ahol az Európa-bajnokság többi nemzeti válogatottja is megszállt.

Konan ezzel természetesen megszegte a karanténszabályokat, de a jelek szerint a franciák járvány miatt érzett félelme egyébként sem annyira komoly, mint ahogy az a kezdeti panaszukból érződött. A kötelező programok mellé például városnézést is beiktatott a küldöttség Szegeden. Dylan Nahi, a válogatott balszélsője néhány napja a Dóm térről osztott meg egy rövid videót a közösségi oldalán – szabadtér lévén – maszkot nem viselő emberek gyűrűjéből.

Borítókép: A szegedi Pick Aréna a kézilabda-Eb egyik helyszíne (Fotó: Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.