Piros lapokkal tarkított háborúnak indult, sima meccs lett belőle

Montenegró derekasan állta a sarat az olimpiai bajnok Franciaország ellen az I-es számú középdöntős csoportban. Az első félidőben 11-11-ig volt szoros a meccs, utána ellépett az olimpiai bajnok, és már nem volt esély a megállítására. A francia válogatott életben maradt, a középdöntő záró fordulójában, szerdán a már biztosan csoportelső Dániával találkozik, Montenegró Izland ellen fejezi be a torna második szakaszát.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 21:57
null
Budapest, 2022. január 24. A francia Yanis Lenne a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének 3. fordulójában játszott Franciaország - Montenegró mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőkemény csatára késztette Montenegró az olimpiai bajnok Franciaországot a középdöntő harmadik fordulójában. A kőkemény szó szerint az volt, az első félidőben két piros lapot osztottak ki a játékvezetők: az elsőt Sevaljevic kapta, miután arcon törölte a franciák horvát származású ászát, Nicola Karabaticot. Majd a francia kapus, Vincent Gerard szabálytalankodott a „mezőnyben”, a játékvezetők ezt a megmozdulást is azonnali kiállítással honorálták.

Fotó: Kovács Tamás

Montenegró hatalmas szívvel, Franciaország ésszel szeretett volna játszani, az előbbi elképzelés valósult meg. A tapasztaltabb és taktikailag érettebb franciák egysíkú támadásait könnyedén olvasta a délszlávok kapusa, Nebojsa Simic kilenc védést tudott felmutatni az első harminc percben, egyedül Richardson átlövései okoztak neki gondot. Támadásban „megállt” a balkáni válogatott: egy elhúzódó gólcsendnek köszönhetően 4-0-s rohammal zárta a félidőt a francia csapat, az utolsó szó az addig igencsak passzív Nicola Karabaticé volt. Ő alakította ki a 16-12-es állást.

A korábbi és jelenlegi NB I-es játékosokat is felvonultató balkániak mindent elkövettek, gyakran a szabályok adta lehetőségeken kívüli módszereket is bevetettek a kellő keménység érdekében, de nem jártak sikerrel. Nem csökkent a különbség, nőtt. Szűk tíz perc alatt már hat gól volt a távolság a két csapat között. 24-17-nél kért időt Montenegró, de nem volt visszaút. Wesley Pardin remekül helyettesítette a kiállított Gerard-t, negyedórával a vége előtt már tíz gól volt a két csapat közötti különbség. A vége: 36-27 lett.

A középdöntő utolsó fordulójában Franciaország a már biztosan csoportelső Dániával, Montenegró Izlanddal játszik. Amennyiben Izland nyer és az olimpiai bajnok nem szerez pontot Dánia ellen, akkor Nicola Karabaticék csak az ötödik helyért játszhatnak az Eb-n.

Férfikézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, I-es csoport: Franciaország–Montenegró 36-27 (16-12). a csoport állása: 1. Dánia 8 pont, 2. Franciaország 6, 3. Izland 4, 4. Montenegró 2, 5. Horvátország 2, 6. Hollandia 2.

Borítókép: Yanis Lenne és a francia válogatott győzelmet ünnepelt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.