Sok hiba, ellenünk fújó bírók, szégyenkezés és emelt fő

A magyar kézilabda-válogatott infarktusos mérkőzésen 31-30-ra kikapott Izlandtól a csoportkör utolsó fordulójában, így eldőlt, hogy nem jut tovább a középdöntőbe a férfikézilabda Európa-bajnokságon. Gulyás István szövetéségi kapitány és a legtöbb játékos is csalódottan értékelt, nem elhallgatva, hogy a csapat többször hibázott, s nem kapta meg a bíróktól a hazai pályát sem.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 20:20
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt gondolom, mind a három mérkőzésünk ilyen volt. Nagyon küzdelmes meccs volt. Nagyon rossz időben hibáztunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy átfordítsuk az állást. Nagyon könnyű gólokat kaptunk. Küzdöttek a srácok, többen sérüléssel vállalták a játékot, de ez egy ilyen nap volt. Izland nagyon jó csapat persze, de nem hiszem, hogy ma nagyobb nyomás volt, mint Hollandia és Portugália ellen – mondta Gulyás István szövetségi kapitány az Izland ellen 31-30-ra elvesztett mérkőzés után, hozzátéve, a játékosok a kiesés ellenére megérdemlik a kalapemelést, mert küzdöttek a fiúk, nem is akarja elmarasztalni őket.

– Nagyon szégyellem magam, amiért kihagytam a végén azt a hetest. Sajnos sorsdöntő volt – mondta önkritikusan majd kényszeredetten így elemezte a történteket: – Nagyon sajnálom. Magunkra akartunk koncentrálni, nem a bírókra, meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, sajnos nem sikerült. Nagyon szomorú, hogy hazai pályán nem sikerült továbbjutni, nem is tudok mit mondani. Meg akartuk nyerni két góllal meccset, csak ezt akartuk, sajnos nem sikerült. 

Bodó Richárd, és a csapatkapitány Mikler Roland is a hibákat és a bírók ténykedését emelte ki.

Bodó Richárd: Ez a végjáték szerintem brutális volt, ahogy védekeztünk. Nagyon akartunk. Nagyon jól játszottunk, úgy éreztem. Izland nagyon jó volt. Nem akarom a bírókat hibáztatni, de a végjátékban született néhány rossz ítélet. Nem így akartuk, nagyon szerettünk volna továbbmenni, jobban játszottunk ma, mint Hollandia ellen, mindent megtettünk a továbbjutásért, mégsem sikerült.

Bánhidi Bence: Összetett kérdés, hogy miért nem nyertünk. 31 gólt nem lehet kapni, a védekezésünk nem volt extra, voltak fegyelmezetlenségeink támadásban, nem tudtuk átlépni a határainkat. Az utolsó tíz percben olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem lett volna szabad. Nem szoktam a játékvezetőket bírálni, de messze nem kaptunk hazai pályát. A fiataloknak talán szokatlan volt a légkör, de hát mindenkin van nyomás a munkahelyén.

Mikler Roland: Nehezen élem meg a történteket, nehezen szólalok meg, nem így terveztük természetesen, de sajnos ez most így alakult. Nagyon csalódottak vagyunk, keressük az okokat a kiesésre. Végig élet-halál meccseket játszottunk, kiegyenlített csoport volt a mienk. Jó kis csapatunk van, szívünket-lelkünket beletettük, de nem sikerült a továbbjutás. Szeretném mindenkinek megköszönni a biztatást, a szurkolóknak, akik az idejüket és pénzüket nem sajnálva kijöttek, hogy buzdítsanak minket.

Borítókép: Mikler Roland is le van sújtva (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.