Szilágyi nagyon megverte Milákot és Lőrinczet a szavazáson

Csütörtökön este a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) immár a 64. alkalommal díjazta az év legkiemelkedőbb sportolóit. Az M4 Sport – Az Év sportolója gálát egy év kihagyás után idén ismét nézők előtt rendezték meg a Nemzeti Színházban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 07. 7:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Impozáns helyszín, profi lebonyolítás és igényes műsorok jellemezték idén is az Év sportolója gálát, megjelentek sportvezetők, neves újságírók és sztárvendégek, még a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Sztanyiszlav is tiszteletét tette, de a főszereplők mégiscsak a sportolók és edzőik voltak.

A szavazáson 366 sportújságíró vett részt, s az első helyért három, a másodikért két, a harmadikért egy pont járt. Amint arról már beszámoltunk, a férfiaknál a nőknél lett a befutó. A férfiaknál különösen izgalmas volt a verseny, hiszen Tokióban öt egyéni olimpiai bajnokunk lett a kajakozó a birkózó az úszó a kardvívó Szilágyi Áron és a kajakozó személyében. Az MSÚSZ azt már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a szavazáson az első háromba Lőrincz, Milák és Szilágyi került be. Tokióban Milák Kristóf a 200 méter pillangón szerzett aranya mellé 100 méter pillangón egy ezüstöt is nyert, míg Szilágyi, aki egyéniben sorrendben a harmadik olimpiai bajnoki címét gyűjtötte be, csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott. Ám valójában a történelmi triplázása nyomhatott sokat a latban, mert a csütörtökön éjjel nyilvánosságra hozott részletes pontszámokból kiderült, hogy hatalmas fölénnyel nyerte meg a szavazást.

Szilágyi Áron a színpadon így nyilatkozott a díj átvételét követően, melyet az ugyancsak egyéni olimpiai bajnok kardvívó – 1964-ben, Tokióban győztes –, 86 esztendős Pézsa Tibor adott át neki:

– Köszönöm mindenkinek, Pézsa Tibornak is a kedves szavakat, a sportújságíróknak, hogy másodszor átvehetem ezt a díjat. Köszönöm az edzőmnek, a csapattársaimnak, az egyesületemnek és a szövetségnek. Köszönöm a családomnak és a feleségemnek. Nagyszerű évet zárt a magyar sport, bizonyította ezt ez a gála is.

Péntek délelőtt pedig háromszoros olimpiai bajnokunk a következőket posztolta a Facebook-oldalán:

„Tegnap este én vehettem át az év férfi sportolójának járó elismerést. Köszönöm minden újságírónak, aki rám szavazott. Nagyszerű érzés volt együtt ünnepelni a tavalyi esztendő sikereit feleségemmel, csapattársaimmal, bajnokokkal, edzőkkel, sportvezetőkkel. Hihetetlen évet tudhatok magam mögött, aminek fantasztikus lezárása lett ez a gála. Gratulálok az összes jelöltnek és díjazottnak. Külön öröm számomra, hogy idén az edzők kategóriájában mesterem, Decsi András vehette át az elismerést. Gratulálok, Andris! Kívánok sok-sok magyar sportsikert 2022-re is!”

Az év férfi sportolója:

1. Szilágyi Áron (vívó) 767 pont

2. Milák Kristóf (úszó) 487

3. Lőrincz Tamás (birkózó) 400

Az év női sportolója:

1. Csipes Tamara (kajakozó) 742 pont

2. (kajakozó) 430

3. (kerékpáros) 366

Az év csapata (hagyományos csapatsportok):

1. női vízilabda-válogatott 607 pont

2. férfi vízilabda-válogatott 576

3. férfi labdarúgó-válogatott 275

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):

1. női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta) 851 pont

2. férfi kardcsapat (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron) 468

3. férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó (Burján Csaba, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex) 192

Az év edzője:

1. Decsi András (vívás) 431 pont

2. Selmeci Attila (úszás) 374

3. Csipes Ferenc (kajak-kenu) 335

Borítókép: Akárcsak Tokióban, Szilágyi Áron a szavazáson is magbiztos győzelmet aratott (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.