Rangnick: Nincs értelme Ten Hagról beszélgetni

Ralf Rangnick, az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester United menedzsere csapata Norwich elleni mérkőzése előtt beszélt lehetséges utódjáról, illetve elárulta, mit gondol arról, hogy a Vörös Ördögök szurkolói pénteken a klub tulajdonosai ellen tüntettek.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 19:06
Manchester United vs Atletico Madrid
epa09827395 Manchester United's manager Ralf Rangnick reacts during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match between Manchester United and Atletico Madrid in Manchester, Britain, 15 March 2022. EPA/PETER POWELL Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United szurkolói időről időre a klubtulajdonosok tudtára adják, hogy nem szívlelik őket. Így történt ez pénteken is, a Vörös Ördögöket 2005 óta birtokló Glazer-család ellen tüntetett néhány drukker a csapat carringtoni edzőközpontjánál.

A MU szombaton a Norwich ellen lép pályára a Premier League-ben, és Ralf Rangnick – a szokásoknak megfelelően – pénteken megtartotta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját. A manchesteriek vezetőedzője nem kerülhette el a tüntetésre vonatkozó kérdéseket.

Mindenki tudja, hogy a futball a szenvedély és az érzelmek játéka. Azt hiszem, hogy mindenki megérti, én legalábbis igen, hogy a szurkolóink csalódottak a tabellán elfoglalt pozíciónk és a teljesítményünk miatt is. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy a mi drukkereink a legjobbak közé tartoznak Angliában, ha nem ők a legjobbak, és amíg békés módon tüntetnek, valamint a stadionban is buzdítanak minket, addig joguk van arra is, hogy kifejezzék a véleményüket.

 

A klub közleményben reagált a történtekre: 

„A carringtoni edzőközpontunk környékén ma egy kisebb, békés tüntetést zajlott. Mi tiszteljük a szurkolók véleményét, és elhivatottak vagyunk, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat velük.”

Trófeát idén sem szerez az angol rekordbajnok, ráadásul a United jelenleg csak a hetedik a Premier League-ben, tehát ha most érne véget a bajnokság, nemcsak a Bajnokok Ligája-indulásról maradna le a csapat, hanem a nemzetközi kupasorozatokban egyáltalán nem lenne érdekelt a következő idényben.

Megtalálták az utódot?

Amiatt is nagy a bizonytalanság a Unitednél, hogy egyelőre nem nevezték meg Rangnick utódját. A német szakember június végéig marad a csapat vezetőedzője. Utódja Erik ten Hag lehet, azonban szigetországi lapértesülések szerint még szó sincs megegyezésről az angol klub és a holland tréner között.

Rangnick sem akart reagálni ezekre a pletykákra, mondván jelenleg Ten Hag sem a Uniteddel foglalkozik, az Ajax vezetőedzőjeként a holland bajnoki címért és kupáért harcol.

– Nem tudom, hogy megegyeztek-e egymással. Én a Norwich elleni mérkőzésre összpontosítok. Nincs értelme erről beszélnem most. Mindannyian tudjuk, hogy egy jó edzőről van szó, és kiváló munkát végzett az Ajaxnál és a korábbi klubjainál is. De most semmi értelme arról diskurálnom, hogy mit gondolok más edzőkről – zárta rövidre a kérdést Rangnick.

 

Borítókép: Ralf Rangnick, a Manchester United vezetőedzője az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: EPA/PETER POWELL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.