Életműdíjjal jutalmazták Németh Andrást

A Ferencvárossal 1992 és 2007 között sikert sikerre halmozó 68 éves edző különös elismerésben részesült. A Török Bódogról elnevezett életműdíjjal jutalmazta a Magyar Kézilabda-szövetség. Szó esett arról is, hogy lezárult a sportágban zajlott belső vizsgálat, és enne végeztével az eddig felfüggesztett alelnök, Nagy László és Pálinger Katalin tovább folytathatja a munkáját a korábbi minőségében.

Magyar Nemzet
2022. 05. 20. 17:40
2020.05.07. Göd Németh András kéziladba edző, válogatott, szövetségi kapitány Fotó:Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Németh András  játékosként az Úttörőstadion, a III. ker. TTVE, a Honvéd Szondi SE, a Tatai Rákóczi, majd az FTC csapatát erősítette. Később edzőként dolgozott a Patex, az Építők, a III. ker. TTVE és a Gödöllő női, a Ferencváros, a Csepeli Papír és az Újpest férfi csapatainál. Szakvezetői pályafutása egyik legjelentősebb időszaka a Ferencváros női együtteséhez kötődik, amellyel a klub egyik legsikeresebb edzőjeként 1992–2007 között hét-hét magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett, együttesével megnyerte az EHF-kupát, valamint döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában és a KEK-ben is. Később BL-döntős és KEK-győztes volt az osztrák Hypo csapatával, 2009-11 között és 2016 óta a Vác edzője, majd szakmai igazgatója. A magyar válogatott élén három időszakban dolgozott szövetségi kapitányként, 1998-ban, 2005–2007, majd 2014–15 között. A női nemzeti csapattal 2005-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. Kilencvenkilenc találkozón irányította a válogatottat, 75 százalékos mérleggel. Legnagyobb sikereit a felnőtt mezőnyben aratta, azonban a mai napig jelentős oktató-képző tevékenységet folytat az utánpótlásban is.

A koronavírus-járvány miatt 2019 óta első alkalommal különleges intézkedések nélkül megtartott küldöttgyűlés nyitányaként Novák András operatív igazgató, Horváth Gabriella főtitkár, Bardóczy Gábor taoigazgató, valamint Juhász István, a Szakmai és Versenybizottság elnöke beszámolóját követően Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke gratulált a női válogatott tokiói olimpián megszerzett hetedik helyezéséhez, valamint a 2022-es férfikézilabda Európa-bajnokság szervezőinek is, külön kiemelve, hogy az Európai Kézilabda-szövetség szerint minden idők egyik legszínvonalasabb kontinensviadalát rendezte meg Magyarország, Szlovákiával együtt januárban. Kocsis Máté ezt követően kitért az Európa-bajnokságot követően lefolytatott belső vizsgálatra is, amelyet Juhász István, az MKSZ szakmai és versenybizottságának elnöke vezetett. Az elemzés kapcsán a szövetség elnöke az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a sportág eredményessége a sportszervezetek és az MKSZ közös felelőssége, egyúttal jelezte: közös munkára, folyamatos párbeszédre van szükség a nemzeti válogatottak sikeressége és a tehetségek hatékony képzése, versenyeztetése érdekében. A sportvezető beszédének végén a sportági alelnökök kapcsán elmondta, hogy a sportági elemzés lezárásával felfüggesztésük már nincs érvényben, az elemzést követően feladataik közé tartozik továbbra is a felnőttválogatottak menedzselése az MKSZ szakmai vezetőségével együttműködve, továbbá a nemzetközi kapcsolatépítés és a sportág reprezentációjában való részvétel.

Borítókép: Németh András rengeteg fiatal tehetséget adott a sportágnak (Fotó: Kurucz Árpád)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.