Klopp nem hisz benne, hogy a Liverpool négy trófeát nyerne

A ligakupa és az FA-kupa megszerzése után Jürgen Klopp vezetőedző szerint valószínűtlen, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot is az általa irányított Liverpool nyerje.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 16. 15:19
KLOPP, Jürgen
London, 2022. május 14. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje (b) ünnepel a bajnoki trófeával, miután megnyerték az angol labdarúgó FA-Kupa döntõjében játszott Chelsea Liverpool mérkõzést a londoni Wembley stadionban 2022. május 14-én. A Liverpool a gól nélküli mérkõzést követõen tizenegyesekkel 6-5-re gyõzött. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem emlékszem, mikor fordult elő legutóbb, hogy a Manchester City egymás után két mérkőzést elveszített– mondta hétfőn Jürgen Klopp utalva a nagy rivális vasárnapi pontvesztésére a West Ham United otthonában (2-2).

A címvédő és éllovas manchesteri együttes a vasárnapi zárófordulóban az Aston Villát fogadja, amely azt megelőzően csütörtökön is pályára lép, egy elmaradt találkozóját pótolva. A német szakember szerint ez is a City malmára hajtja a vizet.

– A Manchester City nagyon erős, arra számítok, hogy az utolsó meccsen nem veszít pontokat – jelentette ki az 54 éves Klopp.

A két élcsapat között jelenleg négy pont a különbség a tabellán, azaz a Liverpoolnak nemcsak meg kell nyernie a szezonból hátralévő két bajnokiját a végső sikerhez – kedden a Southampton idegenben, vasárnap a Wolverhampton Wanderers ellen otthon –, hanem arra is szüksége lenne, hogy a City ne győzze le az Aston Villát hazai pályán.

 

A Liverpoolnak a Premier League-en kívül még egy esélye kínálkozik a trófeaszerzésre a mostani idényben, jövő szombaton ugyanis a Real Madrid ellen lép pályára Párizsban, a Bajnokok Ligája döntőjében.

– Óriási lenne, ha megnyernénk a BL-t – mondta ezzel kapcsolatban Klopp. – De a földkerekség legtapasztaltabb BL-csapata ellen játszunk majd, így nem mi leszünk az esélyesek. Nyílt mérkőzés lesz.

Ha a Vörösöknek nem jönne ki a lépés a következő két hétben, és esetleg a PL-t és a BL-t sem nyerik meg, akkor sem zárják sikerek nélkül az idényt, ugyanis a ligakupában és az FA-kupában is diadalmaskodtak. Mindkét sorozatot tizenegyespárbaj után, a Chelsea ellen nyerték meg.

Keddi program

Southampton–Liverpool 20.45 (tv: Digi Sport 1)

Fotó: Jürgen Klopp (balra) az égbe emeli a FA-kupát (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.