Ronaldo üzent a Unitednek: Itt az ideje a változásnak

Cristiano Ronaldo tanácsot adott a Manchester Unitednek, mit kéne tenniük a klubnál az új vezetőedző, Erik ten Hag megérkezése után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 9:04
null
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on May 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League 1992-es létrejötte óta a legrosszabb idényét produkálja a Manchester United. A Vörös Ördögök még sosem szereztek ennyire kevés pontot a PL-ben (jelenleg 58-nál tartanak, még egy meccsük van hátra), illetve a kapott góljaik száma is negatív rekord (eddig 56) az elmúlt három évtizedet tekintve.

A csalódást keltő eredmények láttán az önmagát kereső klub vezetői decemberben leváltották az addigi menedzsert, Ole Gunnar Solksjaert és átmeneti jelleggel Ralf Rangnicket nevezték ki a csapat élére. Az ő utódja pedig Erik ten Hag lesz a következő idénytől, aki az Ajaxot hagyja ott az a manchesteriek kedvéért.

Ten Hagra minden kétséget kizárólag nagy munka vár, ha szeretné visszavezetni az angol rekordbajnokot a topcsapatok közé. A holland szakembernek ráadásul azzal a gondolattal is meg kell barátkoznia, hogy gárdája a következő szezonban a Bajnokok Ligája helyett Európa-ligában, de még az is előfordulhat, hogy csak az Európa-konferencialigában lesz érdekelt.

Ez nem csak neki, Cristiano Ronaldónak is furcsa helyzet lesz, a portugál világsztár felnőtt pályafutása során először fordulhat elő, hogy egy idényben semmilyen formában nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Persze mindez csupán akkor igaz, ha CR7 a Unitednél folytatja karrierjét, ami egyelőre kérdéses. A 37 éves futballista legutóbbi nyilatkozata ugyan a maradásra utal, legalábbis az MU honlapján arról beszélt, mit kell tenniük a klubnál, hogy az új edző sikerre vezethesse azt.

– Tisztában vagyok vele, hogy Ten Hag fantasztikus munkát végzett az Ajaxnál, valamint azzal is, hogy tapasztalt edzőről van szó. Időt kell adnunk neki, és a dolgoknak olyan módon kell megváltozniuk, ahogy azt ő szeretné. Ha jól teljesít, a Manchester United sikeres lesz, szóval ehhez a legjobbakat kívánom neki – jelentette ki Ronaldo. – Nemcsak játékosokként, hanem szurkolókként is mindannyian boldogok és izgatottak vagyunk az érkezése miatt. Hinnünk kell benne, hogy jövőre nyerhetünk néhány trófeát.

Borítókép: a Brighton elleni bajnokin (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.