A magyar nők kitettek magukért Wimbledonban

Gálfi Dalma három, Udvardy Panna pedig két szettben győzött a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének első fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 21:42
2022 Miami Open - Day 3
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 23: Panna Udvardy of Hungary returns a shot to Sloane Stephens of the United States during the 2022 Miami Open presented by Itaú at Hard Rock Stadium on March 23, 2022 in Miami Gardens, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP (Photo by Mark Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Mark Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 89. helyezett Gálfi ellenfele az ausztrál Maddison Inglis (129.) volt. Az első szettben csak a magyar veszítette el az adogatójátékát, ő is csak egyszer, 5:5 után, de ezt Inglis kihasználta, így 39 perc után előnybe került. A második felvonásban Gálfi remekül kezdett, 4:0-ra elhúzott, és 38 perc alatt magabiztosan egyenlített (6:3). A döntő szett előtt az ausztrált sokáig ápolni kellett, de folytatni tudta a meccset, ellenfele azonban 5:1-re elhúzott. Bár innen Inglis felzárkózott 5:4-re, a 2 óra 8 perces mérkőzés végén a nyolc ászt szerváló Gálfi örülhetett a győzelemnek és a továbbjutásnak. 

French Open tennis tournament at Roland Garros
Fotó: AFP/Christophe Petit Tesson

A két játékos másodszor találkozott egymással, idén márciusban az Indian Wells-i torna selejtezőjében Gálfi szintén három szettben nyert, 2 óra 6 perc alatt. A magyar teniszező következő ellenfele a szlovén Kaja Juvan (62.) lesz.

Udvardy Panna (100.) az első játszmában 4:2-es hátrányba került a szlovén Tamara Zidansek (60.) ellen, de nagy csatában fordítani tudott és 37 perc alatt előnybe kerül. A folytatás még szorosabb küzdelmet hozott, ám Udvardy a második szett rövidítésében sokkal magabiztosabb volt, így másfél óra után győzött. A második körben a 24. helyen kiemelt belga Elise Mertens vár rá.

Borítókép: Udvardy Panna pályafutása során először nyert meccset Grand Slam-torna főtábláján (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.