A magyar válogatott térdre kényszerítette az angolokat + videó

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Wolverhamptonban, Anglia ellen zárta a Nemzetek Ligája júniusi szakaszát. Marco Rossi legénysége Sallai Roland duplájával, valamint Nagy Zsolt és Gazdag Dániel góljával kiütötte Gareth Southgate csapatát, 4-0-ra győzött, és négy forduló után az első helyen áll a sorozat halálcsoportjában.

Koczó Dávid (Wolverhampton)
2022. 06. 14. 22:35
Sallai Roland
Wolverhampton 20220614 Labdarúgás Nemzetek Ligája Magyarország-Anglia Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte telt ház fogadta a magyar válogatottat Wolverhamptonban, a Molineux stadionban. a Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Schäfer, Styles, Nagy Zs. – Sallai, Szalai Á., Szoboszlai kezdőtizenegynek szavazott bizalmat a Nemzetek Ligája-csoportkör negyedik fordulójában, ők hallgathatták a pályán a magyar himnuszt.

Már amennyit hallottak belőle, mert az ellenfél himnuszát tíz napja, a Puskás Arénában tisztelettel végighallgató magyar gyerekekre dühös angolok az első sorokat a „rasszista sz…rházik” rigmussal, az utolsó taktusokat füttykoncerttel és pfujolással igyekeztek elnyomni.

Magán a meccsen az angolok előtt adódott az első nagy helyzet, de Nagy Zsolt bravúrosan mentett Bowen elől.

Az első magyar lehetőségből ellenben gól lett! Szoboszlai szabadrúgása után az angolok nem tudtak felszabadítani, lyukat rúgott a saját tizenhatosán belül, ezt pedig használta ki.

A Freiburg támadója tavaly a Wembley-ben büntetőből volt eredményes Anglia ellen, most újra betalált a Háromoroszlánosok kapujába, döbbent csendet előidézve a Molineux-ban – leszámítva persze a vendégszektort.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A folytatásban próbálkoztak az angolok, de Dibusznak a legnagyobb bravúrját öngólveszélyes fejese után kellett bemutatnia. A magyar védőtől megirigyelte ezt a megoldás Kalvin Phillips, ő Szoboszlai szabadrúgását csúsztatta majdnem a saját kapujába, de ezúttal Reece James mentett a gólvonalról. Az angolok szögletei után akadtak néha izgalmas pillanatok a magyar tizenhatoson belül, de sem ezek, sem a kontráik nem zárultak jó lövéssel. A magyar csapatnak nem volt annyi helyzete, mint a hazai meccsen, bár éles beadása még hordozott magában veszélyt. A szünetre 1-0-s magyar előnynél vonulhattak a csapatok, és az angol szurkolók ezúttal már inkább a saját játékosaikat fütyülték.

Gareth Southgate változtatott, a második játékrészre beküldte Raheem Sterlinget, és a játékrendszeren is módosított, átállt a hazai csapat is három középső védős felállásra. Ennek eredményeként James átkerült a jobb oldalra, onnan adott be, de Kane középen lemaradt. Látszódott az angolokon, hogy Southgate feltüzelte őket az öltözőben, de Dibuszt továbbra sem dolgoztatták meg.

Az első óra vége előtt Rossi is változtatott, Callum Styles és helyett és érkezett a pályára. A kezdeti angol rohamok alábbhagytak, sőt Sallai kerülhetett volna helyzetbe, de Schäfer hosszú indítását nem tudta jól átvenni. Az angol drukkerek kezdtek egyre türelmetlenebbé válni, a magyar szurkolók sokkal vidámabban buzdíthatták csapatukat.

Southgate bevetette a koronavírusból felépült Phil Fodent is, míg Rossi – aki időközben kapott egy sárga lapot is a francia játékvezetőtől – végrehajtotta a szokásos centercserét: Szalai Ádám helyett érkezett az utolsó huszonöt percre.

S a Paks támadója szinte az első labdaérintéséből gólpasszt adott! Sallai Roland okosan, Aaron Ramsdale lába mellett lőtt a kapuba.

Az angolok kétségbeesetten próbálkoztak, több veszélyes tömegjelenet is kialakult a magyar büntetőterületen belül, de valamennyit megúsztuk.

S ekkor jött a Nemzetek Ligája váratlan magyar sztárja, Nagy Zsolt, aki óriási bombagólt lőtt!

A Puskás Akadémia védője három napja, Németország ellen szerezte az első gólját a válogatottban, gyorsan megérkezett a második is. Az angol szurkolók pedig tíz perccel a vége előtt elindultak hazafelé, akik pedig maradtak, azok Southgate-et kezdték ócsárolni. Előbbiek lemaradtak kissé szigorú második sárga lapjáról, utóbbiakat pedig mintha hergelte volna az angol kapitány a legtöbbet kritizált játékos, a középhátvéd Harry Maguire becserélésével.

S még mindig nem volt vége: Gazdag Dániel is betalált, így 4-0-ra nyertünk. Ez volt az első győzelmünk Angliában a legendás 6-3 óta, ezúttal még nagyobb lett a különbség.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Anglia–Magyarország 0-4 (0-1), Wolverhampton, Molineux, 28 839 néző, jv.: Turpin (francia)

gólszerzők: Sallai (16., 69.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)

Kiállítva: Stones (82.)

 

A csoport másik meccsén: Németország–Olaszország 5-2 (2-0).

Az állás: 1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 5, 4. Anglia 2.

 

Orbán Viktor is gratulált a magyar válogatott hatalmas diadalához

A miniszterelnök az Anglia elleni 4:0-ás győzelmünkhöz az alábbiakat írta a közösségi oldalán:

Most kell szerénynek lenni...

A mérkőzés négy gólját összefoglaló videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Borítókép: Sallai Rolanddal nem bírtak az angolok (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.