Döbbenetes fordulat: Serena Williams a győzelemért szervált, mégis kiesett

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams egy év kihagyás játszott újra mérkőzést. Az ellenfele a francia Harmony Tan alaposan megnehezítette a dolgát, több mint három órás, döntő szettbe torkolló meccsre kényszerítette a 40 éves legendát. És nem csak kényszerítette, le is győzte 7:5, 1:6, 7:6-ra. Ki tudja, látjuk-e még Grand Slam-tornán a 40 éves amerikai teniszezőt....?

Magyar Nemzet
2022. 06. 28. 23:42
Tennis / Wimbledon / Serena Williams vs Tan
Serena Williams of United States hits a ball during ladies’ singles first round match against Harmony Tan of France in the Championships, Wimbledon at All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, United Kingdom on June 28, 2022.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Takuya Matsumoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: AFP/Yomiuri Shimbun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy év kihagyás után visszatérő 23-szoros Grand Slam-bajnok a francia Harmony Tannal került szembe a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. 


Serena pedigréje közismert, ellenfeléről oly sokat nem lehetett hallani az első fordulós csata előtt, ha csak azt nem, hogy a legjobb Grand Slam-szereplése egy tavalyi második fordulós jelenlét volt az idei Australian Openen.

 

A meccs nem az esélyeknek megfelelően indult: Serena rögtön elveszítette a saját adogatását a meglepően agresszív, a 40 éves legendát futtató, ellene sokat és hatékonyan rövidítő Hannal szemben. Nem hitt a szemének a wimbledoni közönség, hogy a kínai és vietnámi szülők gyermeke milyen bátran teniszezik.

Serena nem esett kétségbe, kétszer is brékelte az ellenfelét, ő vezetett, uralta a terepet, igaz, a ki nem kényszerített hibák számára nem lehetett büszke, 22 labdát rontott el. 4:2-es vezetésénél megtört valami: labdája volt az 5:2-höz, de ez után már csak egy játékot nyert az amerikai nagyasszony. Han visszaadta neki a kölcsönt: ő következett két brékkel, és 1 óra 5 perc játék után 7:5-re nyerte meg az első szettet.

A folytatás elég egyoldalúra sikeredett: a rövid ápolási szünet után visszatért 23-szoros Grand Slam-bajnok csak egy játékot engedélyezett ellenfelének. 6:1-gyel egyenlített.

A harmadik játszma döntött a továbbjutó kilétéről. Változatosan alakult a forgatókönyv: 4:4-ig mindkét játékos egyszer-egyszer veszítette el az adogató játékát. Han szervajátékánál Serena két bréklabdához jutott: az elsőt csúnyán elrontotta, egy felszálló ágban levő labdát püfölt hosszan, majd Han szúrt el egy röptét. 2 óra 40 perc után az amerikai legenda a mérkőzés megnyeréséért adogatott. De nem tudta befejezni a meccset, Han kiegyenlített, váratlanul feltámadt, és folytatódott a maratoni csata. 

Kisvártatva fordult a kocka: Han sikeres szerva játéka után Serena a meccsben maradásért adogatott. Han meccslabdához jutott, amit Serena őrült erejű röptével hárított, majd hozta az adogatását. Következett a 10 megnyert pontig tartó rövidítés: Serena 4-0-val kezdett, ez után Han nyert zsinórban öt pontot. 8-6-os Han vezetésnél a három francia meccslabda volt a tét. Egy pontra felzárkózott Serena, de közelebb már nem tudott jönni. Han nyerte a maratoni meccset. Ahhoz képest, hogy Serena szerválhatott a meccsért, elképesztő fordulat. A világranglista 115. helyezettjétől kapott ki három játszmában.

Továbbra is minden bizonytalan vele kapcsolatban, talán az augusztus végén kezdődő US Openen látjuk őt legközelebb. És valószínűleg utoljára Grand Slam-tornán.  

Wimbledoni teniszbajnokság, 1. forduló: Han (francia)–S. Williams (amerikai) 7:5, 1:6, 7:6.

Borítókép: Serena Williams három szettes meccsel kezdett Wimbledonban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.