Fucsovics nem törte össze magát Wimbledonban, simán kikapott az első körben

Gyorsan véget ért Fucsovics Márton idei wimbledoni szereplése. A világranglista 57. helyén álló magyar teniszező 1 óra 24 perc alatt 6:1, 6:2, 6:4-re kikapott a kazah Alexander Bubliktól a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 21:35
Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Fucsovics
Tennis: ATP Tour - Stuttgart, Doubles, Men, Quarterfinals. Fucsovics (Hungary) - Kyrgios (Australia). Marton Fucsovics in action. Fotó: Reuters/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly négy mérkőzést nyert meg Wimbledonban, és egészen a negyeddöntőig jutott. Magyar teniszező legutóbb Szávay Ágnes révén a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé.

A kiváló tavalyi szereplést idén nem tudta megismételni a legmagasabban rangsorolt, a világranglista 57. helyén álló magyar teniszező, aki nem lelkesedett túlságosan az ATP döntéséért, nevezetesen azért, hogy az idei wimbledoni szereplésért nem jár világranglistapont a résztvevőknek. 

Fucsovics Márton ugyan fontolóra vette a távollétét, végül mégis vállalta az indulást Wimbledonban. Az első fordulóban a kazah Alexander Bublik ellen játszott. A magyar játékos nem nagyon találta a ritmust, az első szettet 25, a másodikat 29 perc alatt veszítette el a ranglista 38. helyezettjével szemben. Semmi sem utalt arra, hogy a folytatásra bármi is változik, ehhez képest a 30 éves magyar játékos három adogatójátékot is nyert, egészen 3:3-ig tartotta magát a harmadik játszmában. Ekkor megint elbukta a saját szerváját. 1:6, 2:6, 3:4-ről már tényleg nem volt visszaút.

A Wimbledonban junior Grand Slamet nyert magyar játékos nem tudott visszajönni a meccsbe, végül 6:4-re veszítette el a harmadik szettet, és 1 óra 24 perc alatt szenvedett vereséget. 

Borítókép: Fucsovics Márton wimbledoni szereplése egy meccsre koncentrálódott (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.