A méregdrága csatár kétszer villant, de ez sem volt elég a Liverpoolnak

Bemutatkozott a 85 millió fontért vásárolt Darwin Núnez az angol bajnokságban. A Liverpool 23 éves uruguayi csatára akrobatikus góllal és egy gólpasszal debütált a Fulham ellen. Az előző szezon ezüstérmese 2-2-es döntetlennel kezdte a Premier League idei szezonját.

Magyar Nemzet
2022. 08. 06. 15:30
null
FBL-ENG-PR-FULHAM-LIVERPOOL Fotó: JUSTIN TALLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League első fordulójában az újonc Fulham, Gera Zoltán egykori csapata az előző szezon ezüstérmese, a Liverpool ellen kezdett. Keresve sem találhatott volna nehezebb ellenfelet a Craven Cottage közönsége, érdekes módon az első félidőben a sokkal esélyesebb Pool még a helyzetek kialakításával is adós maradt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a roppant lelkes hazai csapat élt az egyetlen komoly lehetőségével. nem zárt vissza a jobb oldalon, a hazaiak szélsője tudatosan az ő helyére, a hosszú oldalra ívelte be a labdát egy kevés érintéssel végigvitt kontratámadás után. Érkezett Alexander Mitrovics, a szerb center, és erőteljes mozdulattal fejelt Alisson kapujába a 32. percben. Az eredmény a félidő végéig már nem változott.

Negyvenöt perce maradt a tavalyi ezüstérmesnek a fordításra. Jürgen Klopp, a Pool edzője idegesen követte az eseményeket a kispadnál, szemlátomást nem volt elégedett a látottakkal, legalábbis a sok csere erre engedett következtetni. A tapasztalt edző hat percet sem várt, beküldte a pályára a nyáron a Benficától 85 millió fontért megvásárolt uruguayi csatárt, Darwin Núnezt. A 23 éves támadó érkezésével aktivitás és frissesség költözött a Pool támadó szekciójába. A gazdagon tetovált Núnez élvezte a futballt, könnyedén került helyzetbe, és a második komoly lehetőségét ki is használta. Mohamed Szalah beadása után a levegőből, akrobatikus mozdulattal helyezte a labdát a kapuba.

A folytatás, ahelyett hogy a Pool bedarálta volna ellenfelét, meglepő fordulatot hozott. Mitrovicsot Van Dijk akasztotta a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra. Kisvártatva jött a meccs negyedik, a vendégcsapat második gólja: egy hosszan előreívelt labdát a hazaiak védője próbálta kicsúsztatni az alapvonalon kívülre. Balszerencséjére a labda éppen Núnez elé került, akiről Szalah elé gurult, az egyiptomi pedig köszönte szépen és közelről a kapuba passzolt.

A 94. percben a Liverpoolt néhány centiméter választotta el a győztes góltól: Henderson átlövése a lécen csattant. Ez volt a fordulatos meccsen a harmadik kapufa. Az eredmény már nem változott: a Fulham 2-2-t játszott az előző szezon ezüstérmese, a BL-döntős Liverpool ellen.

Premier League, 1. forduló: Fulham–Liverpool 2-2 (1-0), Craven Cottage. Gólszerzők: Mitrovics (32., 72. – a második 11-esből), illetve Núnez (64.), Szalah (81.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.