Több mint harmincmillióba kerül a Fradinak a Slovan elleni rendbontás

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással sújtotta a Ferencvárost a Slovan Bratislava ellen sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtezős párharc alatt történt szurkolói rendbontások miatt.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 20:42
null
Labdarúgó BL - Ferencváros-Slovan Bratislava Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA honlapján olvasható indoklás szerint a magyar bajnoknak összesen 79 ezer eurót (mintegy 31,1 millió forint) kell befizetnie, ebből 15 ezret rasszista megnyilvánulások, 50 ezret pirotechnikai eszközök használta, különböző tárgyak pályára dobása, anyagi károkozás, valamint provokatív hangnemű rigmusok használata miatt, míg a nyilvános közlekedőfolyosók lezárása 14 ezer euróba került.

A Ferencvárosnak a büntetés részeként a következő hazai nemzetközi mérkőzésére le kell zárnia egy legalább ezer fő befogadására alkalmas szektorát a B tribünön, ott pedig egy rasszizmus ellen felszólító molinót kell elhelyeznie.

A zöld-fehérek szerdán 1-1-es döntetlent értek el az azeri Qarabag vendégeként, a párharc visszavágójára kedden kerül sor a Groupama Arénában, ahol tehát a büntetés miatt ezúttal biztosan nem lesz telt ház, mint a Slovan elleni hazai mérkőzésen, amelyre órák alatt elfogyott az összes belépő.

Borítókép: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros–Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.