Dzsudzsák a búcsúmeccse után is játszana a válogatottban

Dzsudzsák Balázs november 17-én, a Görögország elleni barátságos meccsen búcsúzik végleg a magyar labdarúgó-válogatottól. Legalábbis így tudtuk. A 108-szoros válogatott játékos ezt a fellépést csupán gesztusnak tekinti Marco Rossi szövetségi kapitánytól, ő maga nem akar búcsúzkodni, később is szívesen szerepelne a nemzeti csapatban.

Magyar Nemzet
2022. 09. 28. 21:15
Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A naptár most engedte meg, hogy sor kerüljön erre, hogy ne tétmeccsen kelljen elköszönöm a válogatottól – mondta a Rádió 1 Balázsék című műsorában

Eddig rendben. Az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozó után személyesen erősítette meg, hogy a 108-szoros válogatott játékos lehetőséget kap a görögök elleni mérkőzésen, s így – elhagyva Király Gábort – egyedüliként lehet csúcstartó.

Csakhogy Sebestyén Balázs ezután megkérdezte tőle, hogy ha szenzációs teljesítmény nyújtana Görögország ellen, akkor mi történhet, számol-e még szerinte vele Marco Rossi.

Akkor folytatjuk. Ez a búcsúmérkőzés nem jelenti azt, hogy többet ne lehetnék válogatott. Csupán ad most egy lehetőséget, hogy még egyszer legalább pályára léphetek a nemzeti tizenegyben, így megköszönve azt az elmúlt tizenkét-tizenhárom évet, amelyet a válogatottban töltöttem.

Ez bizony újdonság. Dzsudzsák Balázs tehát nem akarja, nem tudja elengedni a válogatottságot.

A Debrecen csapatkapitánya ezután a következőképpen beszélt a Marco Rossihoz fűződő ambivalens kapcsolatáról. – A Covid miatt kialakult helyzetre való tekintettel azzal a tudattal jöttem haza, hogy folytatom a szereplésem a nemzeti csapatban is. Ám folyton akadtak problémák, hol az NB II-ben való játékom nem teremtette meg ezt, hol pedig a kapitány gondolta úgy, hogy nem tudok a segítségére lenni a válogatottnak. Mindenesetre örülök, hogy valamilyen szinten sikerül keretbe foglalni ezt most.

A nyár volt az első alkalom két év után, amikor bemehettem a nemzeti csapat öltözőjébe. Ennek megvolt a miértje, ezt a kérdést most nem szeretném feszegetni

– titokzatoskodott Dzsudzsák, aki azt is elárulta, ez a nyár hozta meg az áttörést, és most már biztosan tudja, egyik játékosban és stábtagban sincs harag vagy sértődöttség az irányába.

A csúcsdöntésről, a reménybeli 109. válogatott fellépésről a következőket mondta: – Libabőrös érzés ebbe belegondolni. Az életem volt a válogatott, számomra az egyik legbüszkébb dolog, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehettem. Talán három mérkőzés volt, amit sérülés miatt voltam kénytelen kihagyni. Az én korszakomban még nem voltak NL-meccsek, nem volt egyszerű összegyűjteni száz mérkőzést. Olyan játékosok szerepelnek az örökrangsorban, akik az ország legnagyobb futballistái. Ahogyan is fogalmazott, még én sem tudom pontosan, hogy milyen érzés is ez, és mi lesz majd ezután.

Sebestyén Balázs később ismét feszegette a kérdést, Dzsudzsák mit gondol, lenne-e helye a válogatottban.

– Feszegeted a határokat – felelte a válogatott korábbi csapatkapitánya, de becsületére legyen mondva, nem kerülte meg a választ. – Nagyon jól játszik jelenleg a válogatott. Érezhető, hogy megvan a mag, amely tudja, mit csinál a másik. Tényleg bárki ellen képesek dominálni.

Nem tudom soha kimondani, hogy beférnék-e még vagy nem férek már be.

Ez talán nem is így működik, hiszen az ország legjobb játékosai vannak ebben az együttesben, amelyet a szövetségi kapitány különböző szakmai szempontok alapján állít össze.

Dzsudzsák Balázs legutóbb 2019. november 19-én, Wales ellen lépett pályára a nemzeti tizenegyben. Tehát szinte napra pontosan három év után húzhatja magára ismét a címeres mezt.

Borítókép: A válogatott a mindene (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.