A Chelsea nem adott esélyt az AC Milannak a Bajnokok Ligájában

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a csoportmeccsek 3. fordulójában a Chelsea behozta a lemaradását az AC Milannal szemben a 3-0-ás győzelmével, a Real Madrid és a Manchester City pedig még hibátlan, nagy valószínűséggel mindkét csapat továbbjutott a csoportjából.

2022. 10. 05. 23:03
Chelsea FC vs AC Milan
epa10225649 Chelsea players celebrate the 1-0 during the UEFA Champions League group E soccer match between Chelsea FC and AC Milan in London, Britain, 05 October 2022. EPA/Isabel Infantes Fotó: EPA/Isabel Infantes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea a szakadék szélén kezdte el az AC Milan elleni meccset az E csoportban, két döntetlennek köszönhetően, de győzelem nélkül és egy vereséggel mindössze két pont birtokában fogadta a csoport élén álló olasz bajnokot. Ha az angol csapat kikap, komoly hátrányba kerül, ha nyer, akkor szinte kezdődik minden elölről, mert a csoportban szereplő ellenfeleit behozza, illetve meg is előzi. Éppen ezért a Milan számára sem volt közömbös ez a találkozó, hiszen ha Londonban nyerni tud, hat ponttal meglép a legnagyobb vetélytársától.

Az angolok élve a hazai pálya előnyével az első pillanattól fogva kézbe ragadták az irányítást, és a 24. percig a Milan csak Tatarusanu kapusnak köszönhette, hogy megúszta gól nélkül, akkor azonban a kapusról kijövő labdát – nem hiba volt az sem, hanem bravúr –  Fofana a hálóba lőtte. A folytatásban az olaszok olykor veszélyeztettek, de a szünetig nem változott az eredmény. A fordulást követően viszont az 56. percben James beadást Aubameyang továbbította a hálóba, majd öt perccel később James maga oldott meg egy helyzetet, és bombázott közelről a keresztléc alá – ezzel végképp eldőlt a három pont sorsa.

 

Fotó: AFP/Glyn KIRK

A Salzburg és a Dinamo Zagreb mérkőzésén az első félidőben a hazaiak játszottak enyhe fölényben, mindkét csapatnak akadt lehetősége a gólszerzésre. Aztán a 71. percben Noah Okafor jutatta vezetéshez a hazaiakat egy higgadtan értékesített tizenegyessel. A hátralévő időben a zágrábiak próbálkoztak ugyan az egyenlítéssel, de csak lesgólig jutottak, így az osztrákok megszerezték első győzelmüket a csoportban, és ezzel is vezetik a tabellát, de itt még minden lehe a következő három fordulóban.

E csoport

Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát) 1-0 (0-0), gólszerző: Okafor (71.);  Chelsea (angol)–Milan (olasz), 3-0 (1-0), gólszerző: Fofana (24.), Aubameyang (56.), James (61.). A csoport állása: 1. Salzburg 5, 2. Chelsea 4, 3. AC Milan 4, 4. Dinamo Zagreb 3

 

Az RB Leipzig megnyerte az első meccsét az F csoportban, viszont elveszítette Gulácsi Pétert. A magyar válogatott kapusa a 10. percben egy ártalmatlan helyzetben rúgás közben elesett, ápolni kellett a térdét, majd hordágyon vitték le, természetesen le is kellett cserélni, az elő hírek szerint elszakadt az egyik térdszalagja. Willi Orbánnak adta át a csapatkapitányi karszalagot, aki végig nagyszerűen játszott, a csapata pedig jól játszott. Christopher Nkunku lőtt egy les miatt meg nem adott, majd egy szabályos gólt – a szünet után Szoboszlaitól is elvett egy gólt a VAR a lesen álló André Silva miatt, de percekkel később a magyar középpályás gólpasszt adott a portugálnak. Később Szoboszlai remek passza után André Silva közelről Hartba lőtt, de egy igazán csodás, élményszámba menő támadás végén André Silva már nem hibázott, és 3-1-re nyert az RB Leipzig.

 

 

A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid a várakozásoknak megfelelően otthon legyőzte az ukrán Sahtar Donyecket. Rodrygó a 13. percben szabadrúgásból lőtt szép gólt, majd a 29. percben Vinícius Junior talált a hálóba. A Ferencvárost megjárt Zubkov tíz perccel később szépített, de a második félidő már gól nélkül telt el. Itt a Real Madrid még hibátlan, valószínősíthető a továbbjutása, de a többi kérdés még nyitott.

F csoport 

RB Leipzig (német)–Celtic (skót) 3-1 (1-0), gólszerző: Nkunku (27.), André Silva (64., 77.), ill. Jota (48.); Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 2-1 (2-1), gólszerző: (13.), V. Junior (29.), illetve Zubkov (39.). A csoport állása: 1. Real Madrid 9, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. RB Leipzig 3, 4. Celtic 1.

 

A G csoportban nagyon könnyű győzelmek születtek. A Manchester City és a Dortmund is már a szünetben 3-0-ra vezetett, előbbi otthon a Köbenhavn ellen, az utóbbi pedig Sevillában, utóbbi nagy meglepetésnek számított. Az angoloknál már az elő félidőben duplázott, a a szünetet követően Mahrez tizenegyesből tetté kiütésessé az eredményt. Sevillában a Dortmund szinte hibátlanul kontrázott, és ha a következő fordulóban otthon is megveri  a Sevillát, akkor biztosan továbbjut.

G csoport

Manchester City (angol)–Köbenhavn (dán) 5-0 (3-0), gólszerző: Haaland (7., 32.), Khockolava (öngól, 39.), Mahrez (tizenegyesből 55.), Alvarez (76.); Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 1-4 (0-3), gólszerző: En Nesyri (51.), illetve Guerreiro (6.), Bellingham (41.), Adeyemi (43.), Brandt (75.). A csoport állása: 1. Manchester City 9, 2. Dortmund 6, 3. Köbenhavn 1, 4. Sevilla 1.

 

A Juventus és a Maccabi Haifa is az elő győzelmére hajtott egymás ellen, de nem lehetett kétséges az olasz csapat győzelme. Az elő félidőben Rabiot szerzett vezetést, majd rögtön a fordulás után Vlahovics növelte a torinói előnyt, nem sokkal később pedig megszerezte a második gólját is, és ezzel el i dőlt a mérkőzés. A másik találkozó a továbbjutás két legnagyobb esélyesének a párharcát hozta az első két forduló alapján, itt szerzett vezetést a PSG-nek Lisszabonban, de a Benfica egy öngóllal egyenlített. Az eredmény nem változott, amit egyik fél sem bánhatott túlságosan, dacára annak, hogy a Juventus is végre győzött, mindkét csapat négy pont előnnyel várja a következő fordulót az olasz csapat előtt.

H csoport

Juventus (olasz)–Maccabi Haifa (izraeli) 3-1 (1-0), gólszerző: Rabiot (35.), Vlahovics (50., 64.), illetve David (75.); Benfica (portugál)–Paris Saint-Germain (francia) 1-1 (1-1), gólszerző: Danilo (öngól 41.), illetve Messi (22.). A csoport állása: 1. PSG 7, 2. Benfica 7, 3. Juventus 3, Maccabi Tel-Aviv 0.

Borítókép: A Chelsea háromszor is ünnepelhetett gólt az AC Milan ellen (Fotó: EPA/Isabel Infantes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.