Guardiola pikáns megjegyzést tett a kapcsolatáról belga sztárjával

Kevin De Bruyne remekbe szabott szabadrúgásgóljával győzött a Manchester City 1-0-ra a Leicester City otthonában a Premier League 14. fordulójában. Pep Guardiola pikáns megjegyzéssel méltatta belga sztárját, akivel szerinte már mindent kipróbáltak együtt, kivéve egyvalamit.

Magyar Nemzet
2022. 10. 30. 9:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nélkül állt fel a Manchester City, de megtehette, mert ott van neki is. A belga középpályás a 49. percben mesteri góllal nyerte meg a meccset Pep Guardiola csapatának, a spanyol edző pedig nem győzte méltatni játékosát a lefújás után.

– Hét közös idényünk van, szóval mi már mindenki kipróbáltunk egymással, kivéve az együtt alvást – fedett fel némi „hálószobatitkot” Guardiola. – Elég jól ismerem Kevint, és már semmi sem tudja megváltoztatni a véleményemet róla.    

Mi az a híres vélemény?

Guardiola korábban azt mondta, hogy De Bruyne a világ legjobb labdarúgója, meg azt is, hogy „több mint tökéletes”. A kapcsolatukba pedig az is belefért, amikor a belga azt súgta oda neki, hogy „jó sz…r egy edző vagy”. Ezzel De Bruyne a sok kritikára utalt, amit Guardiola kapott annak ellenére, hogy megnyerték a Premier League-et. A spanyol persze értette a poént, tényleg jól ismerik egymást, nem volt szükség magyarázatra.

De Bruyne Beckham nyomában

Érdekesség, hogy míg Guardiola egy időben szerette a gólvonalig passzoltatni a labdát a játékosaival, ami sokszor az őrületbe kergette a szurkolókat, De Bruyne egyik erőssége éppen a távolról lőtt gólokban rejlik.

Azok között, akik a Premier League-ben minimum 50 gólt szereztek a tizenhatoson kívülről, a belga az egyik legjobb. De Bruyne ugyanis a góljai 42 százalékát távolról szerezte, amivel David Beckham (55 százalék) és (44 százalék) mellett a bajnokság történetének legjobbjai közé tartozik ebben a mutatóban.

A Leicester elleni szabadrúgásgólja kétségkívül szép volt:

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.