Megint volt egy kis bunyó a Paks és a Vasas meccsének a végén

A labdarúgó NB I 13. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén két nem jó passzban lévő csapat találkozott egymással. A Vasas már az első percben szép támadás végén vezetést szerzett, és a Paks erre nem tudott válaszolni, mert inkább csak erőlködött, és a vendégek kontrái sem hoztak már eredményt. A Vasas 1-0-ra nyert, és ezzel kettőre növelte győzelmei számát ebben az idényben.

2022. 10. 29. 21:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész jó meccset játszott egymással augusztus elején a két csapat, kár, hogy a vége tömeges kakaskodásba torkollott. Azóta azonban béke van a Paks és a Vasas között, amelyek megegyeznek abban, hogy a kereteiket maradéktalanul magyar játékosok alkotják, nincsen egyetlen légiósuk sem. Amúgy egyikük sincs jó passzban, a paksiak ezt megelőzően három forduló óta nyeretlenek, az angyalföldiek pedig egyetlen árva győzelemmel a tabella legalján szerénykedtek.

A vendégek számára lehangoló az a tény is, hogy még sohasem sikerült nyerniük Pakson. Azt, hogy ezen feltétlenül változtatni szeretnének, hamar bebizonyították: Radó kényszerítőzött a bal oldalon Silyével, aki az ötös magasságából a kimozduló Nagy Gergely mellett centerezett, Novothny pedig négy méterről, középről az üres kapuba passzolta a labdát – 0-1.

 

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A Paks birtokolta többet a labdát, de nem tudott mit kezdeni ellenfele védekezésével. Jellemző, hogy a legnagyobb helyzetét is az angyalföldiek hozták össze nekik, amikor a 20. percben Novothny tarkójáról a saját kapuja felé tartott a labda, de Jova Levente bravúrral védeni tudott. A félidő hajrájában viszont magától is viszonylag közel jutott a házigazda az egyenlítéshez: Haraszti Zsolt jobbról, 16 méterre az alapvonaltól tekert be egy szabadrúgást, Varga Barnabás emelkedett a legmagasabbra, és az ötösről a léc tetejére fejelt.

A szünet után erőlködött a hazai csapat, de a Vasas sem állt le, és neki voltak veszélyesebb akciói. Nem sok, és ez is csak a 73. percig volt igaz, amikor Balogh fejelhetett tisztán, ám éppen Jovához bólintotta a labdát. Azért ez is jelzi: nem ez volt a forduló meccse. Az utolsó percekben szép lassan köd telepedett a pályára, de aki nem látta, mi történik ott, nem sokat veszített, bár a 90. percben Jova nagy bravúrral védte Varga fejesét. És ezúttal sem maradt el a bunyó, a 93. percben Szélpál feleslegesen támadta meg Jovát, Baráth torkon ragadta a paksi játékost, mire persze mindenki ment védeni a sajátját, de néhány másodperc alatt véget is ért. A Paks erejéből ezen a napon nem futotta többre, a Vasas viszont joggal örülhetett, mert megszerezte a második győzelmét a bajnokságban. 

NB I, 13. forduló
Péntek

Mezőkövesd–Kisvárda 1-1 (0-0), Városi Stadion, 1000 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Bobál G. (80.), illetve. Ilievszki (54.)

Szombat

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 0-1 (0-1), Bozsik Aréna, 3407 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Kodro (14.)

Kecskemét–Debrecen 2-1 (1-0), Kecskemét, Széktói Stadion, 2000 néző, jv.: Görög. Gólszerző: Nagy K. (12.), Banó-Szabó (47.), illetve Szécsi (55.), Varga J. (87.)

Paks–Vasas 0-1 (0-1), Paks, 1528 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Novothny (1.)

Vasárnap

Újpest–Puskás Akadémia 15.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Zalaegerszeg 17.30 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Novothny Soma már az első percben gólt szerzett (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.