Videón az Atlético elképesztő bénázása az időn túli büntetővel

Egészen elképesztő jelenetsor végén esett ki a labdarúgó Bajnokok Ligájából az Atlético Madrid. A csapat időn túl, a lefújás után kapott tizenegyest a Leverkusen ellen, de Carrasco a vendégek kapusába lőtte a büntetőt. A kipattanót az érkező társ a felső lécre fejelte, majd még az onnan visszavágó labdát is bevághatták volna a spanyolok, de a lövés éppen Carrasco sarkáról vágódott fölé.

Magyar Nemzet
2022. 10. 27. 7:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordított Helsinki. Így is jellemezhetnénk az Atlético Madrid–Leverkusen Bajnokok Ligája-mérkőzés lefújás utáni jelenetsorát. Emlékezhetünk, 1997-ben a magyar labdarúgó-válogatott döbbenetes kavarodás után egyenlített Finnország vendégeként, s vívta ki a pótselejtező lehetőségét.

Nos, az Atléticónak időn túl, tehát a meccs lefújása után három lehetősége is volt gólt szerezni, s így megnyerni a meccset. Hogy miért időn túl? Azért, mert a játékvezető a VAR-vizsgálat után ítélt büntetőt. Ami ezután következett, az minden képzeletet felülmúl, ilyenre még nem volt példa a labdarúgás történetében.

A meccs vége ITT tekinthető meg videón.

– Ez a jelenet tökéletesen jellemzi a mostani idényünket. Nem keresünk kifogásokat. Nem játszottunk jól, talán csak a második félidőben helyeztünk kellő nyomást az ellenfelünkre. Ami a meccs végén történt, arra nincsenek szavak. Nagyon rossz érzés, hogy továbbjutási esély nélkül utazunk majd Portóba – kesergett az Atlético vezetőedzője.

Majd persze szóba került az Atlético múltja és jövője.

– Nem így terveztük, de ez a valóság, tíz év alatt másodszor búcsúzunk a csoportkör után. Azt gondolom, hogy az idén többet érdemeltünk volna. Két dolgot tehetünk, játsszuk az áldozat szerepét vagy dolgozunk tovább. Én azt választom, hogy dolgozzunk tovább – idézte Diego Simeone nyilatkozatát a Marca.

A többi szerdai mérkőzésről ITT olvashatnak.
 

BAJNOKOK LIGÁJA, szerdai játéknap

A csoport

Napoli (olasz)–Rangers (skót) 3-0 (2-0), gólszerző: Simeone (11., 16.), Ostigard (81.)

Ajax (holland)–Liverpool (angol) 0-3 (0-1), gólszerző: Szalah (42.), Nunez (48.), Elliott (51.)

Az állás: 1. (már csoportelső) Napoli 15 pont, 2. (már továbbjutott) Liverpool FC 12, 3. AFC Ajax 3, 4. Rangers FC 0.

B csoport

Club Brugge–Porto (portugál) 0-4 (0-1), gólszerző: Taremi (33., 70.), Evanilson (57.), Eustaquio (60.)

Atlético Madrid (spanyol)–Bayer Leverkusen (német) 2-2 (1-1), gólszerző: Carrasco (22.), De Paul (50.), illetve Diaby (9.), Hudson-Odoi (29.)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Club Brugge 10 pont, 2. ( már továbbjutott) Porto 9, 3. Atlético Madrid 5, 4. Leverkusen 4.

C csoport

Internazionale (olasz)–Viktoria Plzen (cseh) 4-0 (2-0), gólszerző: (Mhitarjan 35.), (Dzeko 42., 66.), Lukaku (87.)

Barcelona (spanyol)–Bayern München 0-3 (0-2), gólszerző: Mané (10.), Chuopo-Moting (31.), Pavard (94.)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 15 pont, 2. (már továbbjutott) Internazionale 10, 3. Barcelona 4, 4. Plzen 0.

D csoport

Tottenham Hotspur (angol)–Sporting (portugál) 1-1 (0-1), gólszerző: Bentancur (80.), illetve Edwards (22.)

Eintracht Frankfurt (német)–Olympique Marseille (francia) 2-1 (2-1), gólszerző: Kamada (3.), Kolo Muani (27.), illetve Guendouzi (22.)

Az állás: 1. Tottenham 8 pont, 2. Sporting 7 (7-7), 3. Frankfurt 7 (5-7), 4. Marseille 6.

Borítókép: Fogták a fejüket a hazaiak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.