Korábban veréssel fenyegették, most kitiltanák Messit egy országból

Nagy felhördülést keltett Mexikóban, hogy egy videó tanúsága szerint Lionel Messi az argentinok katari világbajnokságon való győzelme után megtaposta az ellenfél mezét és zászlaját. Kiderült, hogy a videó félrevezető volt, a hétszeres aranylabdást mégis veréssel fenyegették, most pedig egy politikus azt szeretné elérni, hogy kitiltsák a közép-amerikai országból.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 19:54
MESSI, Lionel
ar-Rajján, 2022. december 3. Lionel Messi argentin csapatkapitány a földön a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína-Ausztrália nyolcaddöntõ mérkõzésén az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. december 3-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína a Szaúd-Arábia elleni sokkoló vereséget követően összekapta magát a katari világbajnokságon, és Mexikót 2-0-ra legyőzte a csoportkörben. A diadal után nagy volt az öröm az öltözőben, hiszen egy esetleges vereség Lionel Messiék korai búcsújához vezethetett volna, de így szó sem volt erről. 

Az argentin játékosok ünnepléséről előkerült egy felvétel is, amely aztán felbőszítette a mexikóiakat, mert úgy tűnt, hogy Messi megtaposott egy mexikói mezt és az ország zászlaját is. A történtek miatt Saul Canelo Alvarez a közösségi oldalán fenyegető hangvételű bejegyzéseket osztott meg.

„Jobban jár, ha arra kéri Istent, hogy ne fusson össze velem” – szólt a mexikói bokszoló egyik posztja, amelyben természetesen a szerinte tiszteletlenül viselkedő szélsőre utalt.

Alvarez később törölte a bejegyzéseit, és elnézést kért, amiért túlreagálta a történteket. Messi ezek után elmondta a saját álláspontját: 

– Ez csupán félreértés volt. Aki ismer, tudja, hogy soha nem lennék tiszteletlen senkivel szemben sem. Nem kell elnézést kérnem, mivel nem bántam tiszteletlenül a mezzel és a mexikói emberekkel sem – magyarázta a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás játékosa.

A történet azonban itt még nem ért véget. María Clemente García javaslatot nyújtott be a mexikói külügyminisztériumnak, hogy Messit nyilvánítsa nemkívánatos személlyé. A transznemű politikus úgy látta, Messi szándékosan lépett rá a legyőzött fél mezére, és közben sütött róla a megvetés.

Még szerencse, hogy a 35 éves labdazsonglőrnek feltehetően a katari lesz az utolsó világbajnoksága. A következőre talán el sem utazhatna, tekintve, hogy azt részben Mexikó rendezi…

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Borítókép: Lionel Messit nem mindenki látná szívesen Mexikóban (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.