Rangadót rendeznek a Magyar Kupa döntőjében

Az OSC után az FTC jutott a vízilabda Magyar Kupa döntőjébe, amit szombat este rendeznek a Komjádi uszodában. Előbbi a Honvédot, utóbbi a Vasast múlta felül pénteken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 09. 21:41
Manhercz Krisztián
Manhercz Krisztián Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némi meglepetésre a Honvéd – amely a 2011/12-es idényben jutott legutóbb döntőbe a kupában – megnyerte az első két negyedet, az újbudaiak azonban a harmadik felvonásban néhány perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, majd fordítottak is.

A záró játékrészben új erőre kapott a Honvéd, Manhercz Ádám révén egyenlített, de az utolsó percekben újra kijött a két csapat közti különbség, így az OSC diadalmaskodott.

Vízilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Komjádi uszoda, elődöntő:
Genesys OSC Újbuda–EPS-Honvéd 12-10 (3-4, 1-3, 4-0, 4-3)
gólszerzők: Manhercz K. 3, Burián, Dala 2-2, Angyal, Bundschuh, Salamon, Tóth M., Vigvári V. 1-1, illetve Hosnyánszky 3, Hessels B. 2, Hessels S., Simon, Ekler, Manhercz Á., Baksa J. 1-1

 

Az FTC lesz az OSC ellenfele

Az első negyedben az FTC 1-1 után meglépett (4-1), majd a második negyed végére jelentős, szinte döntő különbséget kovácsolt össze magának (9-4). A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a medencében, a Vasas nem tudott érdemben közelebb kerülni.

A győztes együttesben és a görög Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz, míg a vesztes Vasasban Bátori Bence zárt egyaránt három találattal.

Vízilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Komjádi uszoda, elődöntő:
FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd VasasPlaket 13-9 (4-2, 5-2, 2-3, 2-2)
gólszerzők: Argiropulosz-Kanakakisz, Varga D. 3-3, Jansik, Molnár E., Vigvári 2-2, Damonte 1, illetve Bátori 3, Randelovic 2, Bedő, Konarik, Nagajev, Sélley Rauscher 1-1

A döntőre szombaton 18.45-kor kerül sor a Komjádi uszodában.

 

Borítókép: Manhercz Krisztián (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.