Tite tartotta a szavát, többé nem ő a brazil szövetségi kapitány

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a katari világbajnokságról való kiesést követően megerősítette, hogy távozik a posztjáról. A Selecaót Horvátország búcsúztatta a pénteki negyeddöntőben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 09. 21:59
TITE
ar-Rajján, 2022. december 9. Tite brazil szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Horvátország-Brazília mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil szövetségi kapitány, Tite – aki már februárban, jóval a világbajnokság előtt jelezte, hogy az elért eredménytől függetlenül távozik a csapat éléről – az elveszített negyeddöntő után elismerte, hogy a legnagyobb felelősség őt terheli a kiesés miatt.

– Nem vagyok képmutató, tisztában vagyok vele, hogy a legnagyobb felelősség az enyém, de nem csak az enyém egyedül. Mi együtt, mindannyian felelősek vagyunk – mondta a 61 éves tréner, aki 2016 óta irányította a Selecaót, amellyel 2019-ben megnyerte a Copa Americát.

A tizenegyesek során az ötödik párban lőtt volna a brazilok részéről, de végül már sor sem került rá. Tite azzal érvelt, hogy azért jelölte a csapat legnagyobb klasszisát ötödiknek, mert utolsó játékoson a legnagyobb a nyomás. Visszautasította azokat az újságírói véleményeket, miszerint csapata játéka szervezetlen lett volna.

 

A brazil játékosok közül nehezen találta a szavakat, majd kiemelte, hogy előre kell tekinteniük, mert az élet megy tovább.

– Szomorúak vagyunk, a csapatból mindenki minden tőle telhetőt megtett. Bosszantó, hogy kiestünk, főleg így, hogy a kezünkben volt a meccs – nyilatkozta a középpályás, aki hozzátette, bíztak magukban és az elvégzett munkában. – De a futball már csak ilyen. Ez is előfordul benne – mondta.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Borítókép: Tite a Horvátország elleni mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.