Guardiola üldözte el a klubjától? Vallott a sztárjátékos

Joao Cancelo, a Manchester City hátvédje az idény végéig a Bayern Münchenhez került kölcsönbe. A rossz nyelvek szerint azért, mert összerúgta a port Pep Guardiolával, az angol futballklub vezetőedzőjével. A 28 éves portugál játékos elárulta, valóban ez áll-e a váltás hátterében.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 19:55
Joao Cancelo PEp Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) gestures to Manchester City's Portuguese defender Joao Cancelo (L) during the English Premier League football match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 23, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joao Cancelo a Juventustól való 2019-es átigazolása óta a Manchester City alapemberének számított. Az előző idényben 52 tétmeccsen lépett pályára, és a mostani szezonban is folyamatosan a kezdőcsapatban kapott helyet, a katari világbajnokság óta azonban minden megváltozott. A bajnokságban azóta csak egy mérkőzést játszott végig, és többnyire csak a kispadról figyelte, ahogy a társai a pályán futkároznak, az ő posztján pedig az angol tehetség, Rico Lewis, esetleg a holland válogatott Nathan Aké szerepel.

A beszámolók szerint a 41-szeres portugál válogatott játékos a mellőzést nagyon rosszul viseli, egy kitörésre váró vulkánhoz hasonlították őt. Az edzéseken való hozzáállása miatt pedig Pep Guardiola vezetőedző és a stábja tagjai amiatt aggódtak, hogy Cancelo rossz hatással lesz a többi játékosra, tekintve, hogy a taktikai utasításokat teljesen figyelmen kívül hagyja, hiszen úgysem kerül a kezdőcsapatba.

Az angol klubnál ezért úgy döntöttek, hogy útjára engedik a 28 éves hátvédet, aki az idény végéig a Bayern Münchenhez került kölcsönbe. A német rekordbajnoknak opciós joga van, hogy a nyáron 61,5 millió fontért leigazolja Cancelót.

 

Alighanem Guardiola se bánná, ha eddig tanítványa végleg Münchenben kötne ki, mert a katalán szakember az Arsenal elleni FA-kupa-mérkőzés (1-0) előtti tréningen összetűzésbe keveredett a védővel, miután utóbbi megtudta, hogy ezúttal is a kispadra szorult. Cancelo állítja, hogy nem ez az eset vezetett a klubváltásához.

– Kevés játéklehetőséget kaptam az elmúlt hetekben, ez hatással volt a döntésemre. Semmi köze nem volt az egésznek a Peppel való kapcsolatomhoz – magyarázta a portugál labdarúgó, miután bemutatták a Bayern Münchennél. – Nagyon vágytam erre az új kalandra. A Bayern fantasztikus klub, a világ legjobbjai közé tartozik. Nagyon motivál, hogy nagynevű játékosok lesznek a csapattársaim. Éhes vagyok a sikerre, és mindent megteszek, hogy trófeákat nyerjünk a Bayernnel – ígérte.

Cancelo hozzájárulására szüksége is lesz a bajoroknak, akik a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, és bár még listavezetők a Bundesliga tabelláján, a riválisok ott lihegnek a nyakukban. Az Union Berlin egy, az RB Leipzig kettő, a Freiburg és a Borussia Dortmund három, a Frankfurt pedig öt pont hátránnyal követi a címvédőt, amelyre a Bajnokok Ligájában is komoly kihívás vár, hiszen a nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germainnel csap össze.

 

Érzelemteljes búcsú – tiltásokkal

Cancelo a City drukkereitől való búcsúja felemásra sikeredett. Miközben a futballista az Instagram-oldalán azt bizonygatta, hogy mindig a világoskékek közé fog tartozni, több, a manchesteriekhez kötődő nagyobb szurkolói csoport profilját is letiltotta. Az mcfc lads hétfőn arról posztolt, hogy a védő oldala nem elérhető, majd egy következő bejegyzésben beszámolt róla, hogy Cancelo profilja valójában továbbra is aktív az Instagramon, csak a csoportjuk tagjai számára lett láthatatlan. Pedig elmondásuk szerint semmi rosszat nem tettek, amivel rászolgáltak volna a tiltásra.

Borítókép: Joao Cancelo és Pep Guardiola 2019 novemberében (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.