Ügyvédje így magyarázza, miért került hazugságspirálba Dani Alves

Cristóbal Martell, Dani Alves új ügyvédje pénteken magyarázatot adott arra, nemi erőszakkal vádolt védence miért változtatta meg többször is a vallomását. A 39 éves brazil futballista eddig három különböző történetet adott elő.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 20:35
Dani Alves
(FILES) In this file photo taken on September 03, 2022 Pumas' Brazilian defender Dani Alves gestures during the Mexican Apertura tournament football match against Atlas at the Jalisco stadium in Guadalajara, Jalisco State, Mexico. - Mexico's Pumas announced on January 20, 2023 that they had terminated Dani Alves' contract after the veteran Brazil defender was arrested and remanded in custody in Spain on allegations of sexual assault. (Photo by Ulises Ruiz / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alves új ügyvédje, Cristóbal Martell pénteken látogatta meg először a barcelonai Brians II börtönben előzetes letartóztatásban lévő játékost, ezután pedig a futballista jogi képviselője a spanyol Antena 3 csatornának beszélt az ügy részleteiről, és elmagyarázta, védence miért változtatta meg a vallomását több alkalommal is. 

A brazil jobbhátvéd először azt állította, hogy a helyszínen volt, de nem ismeri a 23 éves nőt, aki azzal vádolta meg őt, hogy december 30-án egy barcelonai klub mosdójában megerőszakolta. Másodszorra úgy vallott – amikor a biztonsági kamerák felvételein egyértelműen látszott, hogy együtt voltak –, látta a feljelentőjét, de semmi nem történt köztük. Végül elismerte, hogy volt kettejük között szexuális érintkezés, de elmondása szerint a nő vetette rá magát a híres futballistára.

Martell az ellentmondásokat azzal magyarázza, hogy Alves nem szerette volna bevallani a nyilvánosság előtt, hogy megcsalta a feleségét, Joana Sanzt. A spanyol modellt a közelmúltban két trauma is érte: a férje elleni eljárás mellett az édesanyját is a közelmúltban veszítette el. A házaspár éppen Alves anyósának a temetése okán utazott Barcelonába decemberben. 

Dani Alves és Joana Sanz Fotó: AFP/Justin Tallis

Sanz azóta törölte az Instagram-profiljáról a játékoshoz kapcsolódó szinte minden bejegyzését, és az ügy nyomán eddigi klubja, az UNAM Pumas is megszabadult Alvestől. A legsúlyosabb következmény pedig – amennyiben bűnösnek találják a brazilt – négytől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Míg Alves azt mondta, hogy az aktus közös beleegyezéssel ment végbe, a nő elmondása szerint a játékos felpofozta, a földre lökte, orális szexre kényszerítette, majd megerőszakolta őt. Az áldozatot – aki kártérítésre nem tart igényt, börtönbe akarja juttatni a focistát – december 30-án éjjel kórházba szállították, ahol biológiai nyomok után kutattak, az aznap viselt ruháját pedig átadta a rendőrségnek. A videófelvételek mellett Alves ellen szól az is, hogy a bántalmazott nő részletes leírást adott a hatóságoknak a brazil sportoló tetoválásairól, illetve a nő barátai is arról vallottak, hogy velük is erőszakosan viselkedett a 39 éves futballista.

Borítókép: Dani Alves (Fotó: AFP/Ulises Ruiz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.