A kilencedik emeleten érte őket, de túlélték a földrengést

Christian Atsu a törökországi földrengés egyik neves túlélője. A török élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott labdarúgóját több társával együtt egy összeomlott épület kilencedik emeletén érte a katasztrófa, mégis túlélte azt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 06. 22:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Atsu vasárnap még győztes gólt szerzett csapata, a török élvonalbeli Hatayspor bajnoki mérkőzésén, majd több társával egyetemben eltűnt a törökországi földrengés következtében. A története hétfőn bejárta a világsajtót, s estére szerencsére örömtelien végződött. 

A Premier League-t, a Newcastle-t is megárt 65-szörös ghánai válogatott labdarúgó a Hataysport több játékosával és alkalmazottjával együtt tűnt el. Nem lelték a nyomát a sportigazgató Taner Savut, a középpályás Onur Ergün, valamint két védő, Kerim Alici és Burak Öksüz nyomást sem.

Hétfő este a portugál A Bola sportlap közölte: a romok alól Alici korábban a maga erejéből már kiszabadult, és estére a másik három labdarúgót is megtalálták, mindannyian életben vannak. A többiek állapotáról nem számolt be a portugál lap, Atsuról viszont azt írja, a jobb lába megsérült, továbbá légzési nehézségei is vannak, ezért a helyi kórházba szállították.

Egy ghánai sportújságíró, Saddick Addams a történtek részleteiről osztott meg korábban információkat. Twitter-bejegyzése alapján Atsuék egy épület kilencedik emeletén voltak a földrengés idéjén. Az épület összeomlott, mégis élve megúszták a katasztrófát.

Meghalt? Vagy mégis él?

A hétőn nap közben érkezett hírek szerint a törökországi földrengés áldozatai között van vszont másodosztályú Yeni Malatyaspor második számú kapusa, a 28 éves Ahmet Eyüp Türkaslan. Mint később kiderült, a hír a klub elnöke, Adil Gevrek információira támaszkodott, aki azt is tudni vélte, a kapus feleségét viszont élve ásták ki a romok alól.

A klub jelenlegi elnöke, Haci Ahmet Yaman cáfolta az elődje állításait. Reméljük, nem csupán a megváltozott szerepek miatt.

– Tévesek a Türkaslan haláláról szóló hírek. Azon alapulnak, hogy a mentőcsapatok levonultak a helyszínről, mert újabb földrengés történt, ez okozhatta a félreértést. Bízom benne, hamarosan jó híreket kapunk a kapusunkról – fogalmazott a jelenlegi klubelnök a Sabah nevű lapnak.

Borítókép: Christian Atsu újraszületett...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.