A Magyar Kupában vágott vissza a Vasas a bajnoki kudarcokért

A labdarúgó Magyar Kupa keddi nyolcaddöntőjében a bajnokság két kiesőjelöltje, a Vasas és a Bp. Honvéd találkozott egymással. Mindkét csapat gólra törően futballozott, hiszen egy meccsen dőlt el a továbbjutás, a döntetlen nem ért semmit sem. A Vasas az első félidő derekán szerzett vezetést, utána pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az angyalföldi együttes megúszta a kispestiek akcióit, majd a hosszabbításban lőtt góllal 2-0-ra nyert, és továbbjutott. Ma öt, holnap egy mérkőzés lesz még a nyolcaddöntőben.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 20:54
null
20230207 Vasas Honvéd labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I-es tabella utolsó helyezettje fogadta az utolsó előttit, azaz bajnoki kiesési rangadót rendeztek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Vasas és a Bp. Honvéd edzői előre elárulták, néhány ponton változtatnak a kezdőcsapaton, olyan játékosoknak is lehetőséget adnak, akik eddig kevesebbet játszottak, de természetesen mindketten hangsúlyozták, hogy számukra a kupa legalább annyira fontos, mint a bajnokság, ahol a létük a tét…

 

A Vasasnak volt miért visszavágnia, ebben az idényben már kétszer is kikapott a Honvédtól, 2-0-ra, majd 2-1-re, a négy gólból hármat az a Nenad Lukics lőtte a hálójába, aki most a kispesti kispadon kezdett. Az első percekben a vendégek két helyzettel ráijesztettek az angyalföldi csapatra, amely kisvártatva átvette az irányítást, és a 22. percben megszerezte a vezetést: Hinora ugratta ki Holendert, aki középre passzolt Zimonyihoz, ő pedig becsúszva, hat méterről lőtte a jobb alsó sarokba a labdát – 1-0. 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az első félidő hajrája a Honvédé volt, többször is egyenlíthetett volna, de kihagyta a lehetőségeit. A második félidő elején mindkét oldalon alakult ki helyzet, majd a hazai csapat egyszerre kettőt, a vendég pedig hármat cserélt. Ezt követően is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, érthető módon különösen a Bp. Honvéd csipkedte magát az egyenlítés érdekében. Ha lenne a VAR a kupában, akkor alighanem a kispestiek tizenegyeshez jutottak volna Litauszki kezezéséért, de nincs, a játékvezető pedig nem látta jól az esetet. A kontrázó Vasas aztán a 92. percben lezárta a meccset, Hinora lőtt közelről a hálóba, a reklamáló Prengát pedig a játékvezető második sárgával kiállította – 2-0. 

A nyolcaddöntő csütörtökön a Puskás Akadémia–Újpest összecsapással ér véget, míg ma öt olyan mérkőzésre kerül sor, amelyekben nem csak első osztályú csapatok lépnek pályára. Az erőviszonyok ismeretében a legnagyobb különbség az ESMTK–Kisvárda találkozón lehet, amelyen élvonalbeli csapat harmadosztályú ellenfeléhez látogat. Az előző körben óriási meglepetésre az Ferencvárost kiejtő, ugyancsak NB III-as Iváncsa a másodosztályú Budafokkal mérkőzik meg.

A negyeddöntők párosítását csütörtökön, az utolsó nyolcaddöntős összecsapás után tartják. A nyolc között a továbbjutás ugyancsak egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap március elseje. 

Magyar Kupa, nyolcaddöntők (a győztesek továbbjutnak): Vasas–Bp. Honvéd 2-0 (1-0), Illovszky Rudolf Stadion, 600 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Zimonyi (22.), Hinora (92.), kiállítva: Prenga (Bp. Honvéd, 92.). Korábban játszották: MTK–Mezőkövesd 0-2. További mérkőzések, szerda: Békéscsaba (NB II)–Talaegerszeg 13.00, Monor (NB III)–Paks 13.00, Iváncsa (NB III)–Budafok (NB II) 13.00, ESMTK (NB III)–Kisvárda 13.00, ETO FC (NB II)–Debrecen 19.00 (tv.: M4 Sport); csütörtök: Puskás Akadémia–Újpest 19.00 (M4 Sport).

 

Borítókép: Nagyot harcolt egymással a kupában a bajnokság két kiesőjelöltje (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.