A rettegés foka: nem csak a Fradi bajnoki címe érik Budapesten

Megmerevedni látszik a labdarúgó NB I tabellája. Ezúttal nem csupán, helyesebben elsősorban nem arra gondolunk, hogy a Ferencváros továbbra is magabiztosan száguld zsinórban ötödik bajnoki címe felé, és már tizennégy pont előnnyel áll az élén. Sokkal inkább arra, hogy immár öt forduló óta a másik három fővárosi csapat zárja a mezőnyt, most éppen Újpest, Honvéd, Vasas sorrendben. A három nagy múltú klub a Magyar Kupában vigasztalódhat, csak éppen a nyolcaddöntőben ma egyikük mindenképpen kiesik, hiszen a Honvéd és a Vasas csap össze.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 5:50
HIDI Patrik; DOMBÓ Dávid; KOCSIS Dominik
Labdarúgó NB I - Vasas FC- Budapest Honvéd Budapest, 2022. augusztus 21.Az angyalföldi Dombó Dávid (b) és Hidi Patrik, valamint a kispesti Kocsis Dominik a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Vasas FC- Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. augusztus 21-én.MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elszólta magát.

– Az egész magyar futball érdeke, hogy legyenek ilyen mérkőzések, legyen ilyen hangulat a lelátókon. Ebből a szempontból nem szeretném, hogy az Újpest kiessen. Az NB I legkiemeltebb rangadója mindig is ez volt, enélkül sokat veszítene az értékéből a bajnokság – mondta a Ferencváros válogatott kapusa azután, hogy a Fradi tucatgyőzelmet aratott, hiszen zsinórban tizenkettedszer győzte le az Újpestet vasárnap éppen 3-1-re.

Valaha egy ilyen nyilatkozat lincshangulatot szült volna Újpesten. Még hogy egy fradista rimánkodik a csapat bennmaradásáért… Mert hogy jellemzően elsőként Dibusz mondta ki, mi a tét a lila-fehéreknél. Idén is. Sokadszorra. A kiesés elkerülése. S ismerjük a közmondást, addig jár a korsó a kútra, amíg össze nem törik.

Az is beszédes, sokan éppen ebben látják a megoldást. Mármint a kiesésben. S nem az ellenfelek, hanem maguk az újpestiek. A tisztítótűz erejében bízva. A másodosztályban ugyanis nem szerepelnek légiósok, márpedig a tántoríthatatlan újpesti híveknek már elegük van a középszerű, a magyar játékosoknál semmivel sem jobb külföldi zsoldosokból. Az NB II ráadásul óhatatlanul leértékelné az egész klubot, a nem kimondottan kedvelt belga tulajdonos, Roderick Duchatelet a kiesés után talán megfizethető áron adna túl az Újpesten. Különös, a szukolói lélektan, a kétségbeesés furcsa gondolatokat szül.

Az Újpest az egyik közvetlen vetélytárs, a Honvéd elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, amit a Fradi elleni 3-1-es vereség követett. Vasárnap újabb kiesési rangadó következik, ezúttal a Vasas ellen. Milos Kruscsics mindenesetre nem pánikol, vasárnap este úgy értékelt, büszke a fiatal csapatára, mert sokat fejlődött a nyár óta.

Folytatva a sort a Honvéddal, a piros-feketék a liláktól elszenvedett vereség után a Kisvárdával odahaza 1-1-es döntetlent játszottak úgy, hogy a vendégek lényegesen közelebb álltak a győzelemhez, a hajrában a kapujuk elé szögezték a fővárosiakat. Dean Klafuric, a csapat horvát vezetőedzője reális eredményként értékelte a döntetlent. Egy héttel korábban pedig úgy fogalmazott, optimista a jövőt illetően, hiszen van lehetőség az előrelépésre és a fejlődésre. Elméletileg így igaz, a gyakorlatban azonban a Honvéd helyzete a legnehezebb, a téli fejlemények alapján nemcsak szakmai, hanem anyagi gondok is begyűrűztek a klubhoz.

A Vasas két erős csapat ellen kezdte az új évet, előbb a Ferencvárossal, majd a Puskás Akadémiával játszott döntetlent. Utóbbi mérkőzés után Kondás Elemér vezetőedzőt érezhetően meg is lepte a kérdés, hogy elégedett-e. Azt mégse vághatta rá, hát persze, mindenesetre a piros-kékek e két meccsből erőt meríthetnek. Pláne, ha ma a kupában túljutnak a Magyar Kupában. Ezért a meccsért a bajnokságban nem jár pont, ugyanakkor nyilván meghatározza a hangulatot a hét végére. Duplán nevethet, aki továbbjut, és duplán sírhat, aki kiesik.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő

Kedd:
Vasas–Honvéd 19.00

Szerda:
Monor (NB III)–Paksi FC 13.00
Békéscsaba (NB II)–ZTE 13.00
Iváncsa (NB III)–Budafok (NB II) 13.00
ESMTK (NB III)–Kisvárda 13.00
ETO FC Győr (NB II)–Debrecen 19.00

Csütörtök:
Puskás Akadémia–Újpest FC 19.00

A múlt héten játszották:
MTK–Mezőkövesd 0-2

Borítókép: Cseberből vederbe… Hidi Patrik (jobbra) Kispestről a nyáron igazolt Angyalföldre (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.