Kubatov Gábor bízik benne, hogy az UEFA belátja a hibáját

Január végén nagy felzúdulást keltett a hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem tűri el a Nagy-Magyarország-jelképpel ellátott molinókat az égisze alá tartozó meccseken a lelátón, s ennek következtében a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is kitiltotta a jelképet a nemzetközi meccsekről. Az ügyben megszólalt a Fradi elnöke, Kubatov Gábor is, akit a Mandiner kérdezett meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 02. 07. 21:31
null
2021.08.24. Budapest Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szívem a határon túli magyaroké. A mi politikai közösségünk a határon túli magyarokkal való élő és intenzív kapcsolattartás előmozdításában érdekelt – jelentette ki a Mandinernek Kubatov Gábor, aki emlékeztetett rá, hogy 2010-ben a polgári oldal kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadott egy törvényt a kettős állampolgárságról, amely lehetővé tette a határon túli magyaroknak, hogy könnyített eljárásban szerezhessék meg a magyar állampolgárságot.

Kubatov megértést mutatott azzal kapcsolatban, hogy a magyarok és a határon túli magyarok kötődését más nemzetek nehezen érthetik meg, érezhetik át. Mint mondta, Magyarország helyzete unikális Európában, ugyanis kevés olyan állam van az öreg kontinensen, ahol egy országot a szomszédos területeken a saját állampolgárai vesznek körbe.

A Fradi elnöke bízik Csányi Sándor MLSZ-elnök közbenjárásában, aki szerinte a FIFA és az UEFA alelnökeként kellő súllyal tudja befolyásolni az UEFA-t a döntés visszavonásában.

Mint korábban megírtuk, Csányi Sándor lépéseket tett az ügy rendezése érdekében, amiről a következőket nyilatkozta: – Már egy tavaly októberi beadványban is igyekeztünk egy konkrét ügy kapcsán elmagyarázni a döntéshozóknak, hogy nem tekintendő kirekesztő megnyilvánulásnak ennek a jelképnek a használata, illetve a folyamatban lévő ügyektől függetlenül én magam is kezdeményeztem olyan megbeszéléseket, amelyek egyértelműen tisztázzák, hogy az UEFA engedélyezi vagy tiltja, hogy megjelenjen a Nagy-Magyarország-ábrázolás a lelátón. A kezdeményezéssel természetesen az a célom, hogy az európai szövetség és a FARE (Football Against Racism in Europe) is vegye le a tiltólistájáról a Nagy-Magyarország-jelképet.

Kubatov szerint a Sepsi esete precedensértékű

Kubatov Gábor a Mandinernek arra a szomorú esetre is reagált, amikor az első félidő közepén le kellett fújni a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzését a román élvonal 23. fordulójában, mivel a vendégszurkolók többszöri figyelmeztetés után sem fejezték be a magyarellenes rigmusaik kiabálását.

Kubatov szerint a játékvezető döntése precedensértékű volt, amivel a román sportvezetés talán megértette, az a legfontosabb, hogy béke legyen. – Ezzel az első lépést megtette a Román Labdarúgó-szövetség, ez egy biztató folyamat kezdete – jegyezte meg a Fidesz országgyűlési képviselője.

A teljes cikk a Mandiner oldalán olvasható.

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.