Elhagyja Magyarországot a kétszeres BL-döntős kapus

A bejelentés senkit sem ért váratlanul. Az OTP Bank–Pick Szeged férfikézilabda-csapata korábban bejelentette, hogy a Mikler Roland, Emil Kheri Imsgard kapusduóval kezdi a következő szezont. Mirko Alilovic létszám fölötti lett, a 37 éves horvát kapus a lengyel Wisla Plockban folytatja a karrierjét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 14:45
null
Szeged 20220914 Férfi kézilabda BL mérkőzés Szeged Barcelona Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Mirko Alilovic öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirko Alilovic távozása tulajdonképpen hónapok óta nyílt titok volt Szegeden. Mivel a regnáló magyar bajnok leigazolta a norvég Emil Kheri Imsgardot, és Mikler Roland nem jelezte a távozási szándékát, kizárásos alapon Mirko Alilovic maradt az egyetlen kapus, aki a szerződése lejártával elhagyhatta Szegedet.

A sejtelmes utalások és a meg nem erősített információk után immár hivatalos, hogya Veszprémmel kétszeres BL-döntős horvát kapus a lengyel Wisla Plockban folytatja a pályafutását. A klubváltást a lengyel egyesület jelentette be, és megörvendeztette a klub szurkolóit egy friss, beköszönő nyilatkozattal. – Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozom a Wisła Płockhoz, és – 12 év magyarországi tartózkodás után – új nyelvet és kultúrát tanulhatok, de mindenekelőtt örülök, hogy régi csapattársakkal és barátokkal találkozhatok. Természetesen én is örülök, hogy részese lehetek a Wisła-projektnek, amely évről évre bővül, és remélem, hogy együtt nagy dolgokat fogunk véghezvinni! – mondta a horvát kapus a Plock honlapján.  

Alilovic régi ismerősök közé csöppen. Plockban játszik az egykori szegedi Dmitrij Zsitnyikov és a korábbi veszprémi Mirsad Terzic. A csapat vezetőedzője, a korábbi veszprémi szakvezető és magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabaté az Építőknél dolgozott együtt Aliloviccsal.

A következő szezonban formálódó szegedi kerettel kapcsolatban továbbra sincsenek megerősített hírek. Mirko Alilovic mellett Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz is távozik, sőt korábban Rosta Miklós távozásáról is szóltak hírek, de egyelőre sem a Szeged, sem a játékossal hírbe hozott Dinamo Bucuresti nem erősítette meg a klubváltást.

Az érkezőkről nem tudni, és a csapat leendő edzőjének a nevét is jótékony homály fedi. A szezon végén távozó Juan Carlos Pastor utódját továbbra is nagy erőkkel keresik Szegeden.

Borítókép: Alilovic lengyel csapatban folytatja (Forrás: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.