Barcelonában most mindenki arra vár, hogy Messi feltűnjön a stadionban

Lionel Messi meghívást kapott a Barcelonától, hogy vegyen részt korábbi két csapattársa, egyben jó barátja, a klub legendái, Sergio Busquets és Jordi Alba búcsúztatásán. Messi ennek apropóján a párizsi szerződése lejárta előtt visszatérhet a Camp Nou-ba. Ha elfogadja a meghívást, az újabb jele lehet annak, hogy a nyáron visszatér a Barcelona kötelékébe.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 9:09
FC Barcelona v Granada CF - La Liga Santander Lionel Messi, Ancelotti nem foglalkozik Messi lehetséges visszatérésével
Leo Messi goal celebration during the match between FC Barcelona and Granada CF , corresponding to the week 33 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium on 29th April 2021, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls/Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Joan Valls
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta kiemelt téma a nemzetközi futballsajtóban jövője. Az Aranylabda-rekorder szerződése július 1-jén lejár a PSG-vel, és minden jel szerint nem hosszabbít a párizsi klubbal. Messi állítólag mesés fizetési ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, de a legtöbben biztosra veszik, hogy az első számú terve az, hogy visszatér élete csapata, a Barcelona kötelékébe, ahonnan 2021-ben kényszerből távozott a klub anyagi gondjai miatt.

Lionel Messi hamarosan leveti a PSG mezét, s irány Barcelona? Fotó: Franck Fife

A spanyol Mundo Deportivo című lap értesülései szerint Messi hamarabb visszatérhet a Camp Nou-ba, mint azt bárki gondolhatta. A klub ugyanis meghívta az argentin legendát két idény végén távozó játékosa, Sergio Busquets és Jordi Alba hivatalos búcsúztatójára. Messi korábbi csapattársai vasárnap, a Mallorca elleni hazai bajnokin búcsúznak a szurkolóktól, a meghívás azonban nem (csak) erre az eseményre szól Messinek, hanem a jövő héten esedékes privát búcsúztatókra.

A cikk szerint a klub május 31-én, szerdán a Camp Nou-ban köszön el az együttes jelenlegi csapatkapitányától, Busquetstől, majd másnap, június elsején Jordi Albától. Mindkét eseményre hivatalos meghívót kapott Messi is sok más prominens személyiség mellett.

Hogy fest a barcelonai Messi-hadművelet?

A 34 éves Busquets szerződése az idény végén lejár, és nem hosszabbították meg azt, Alba szerződése viszont egy évig még érvényes lett volna, ám a Barcelona a héten jelentette be, hogy azt idő előtt felbontották a felek. Bizonyos elméletek szerint a két barcelonai ikon távozásával már Messi visszahozatalát készítik elő a katalán klub vezetői.

A Barcelona szigorú pénzügyi ellenőrzés alá esik, és ahhoz, hogy Messi fizetését megengedhesse magának, muszáj csökkentenie a bérköltségét. Busquets az évi 37 millió eurós fizetésével a klub legjobban fizetett játékosa jelenleg, és a 34 éves Alba is évi 20,8 milliót keres, amivel szintén jelentős összeget spórol meg az együttes.

Messi egyébként jó barátságot ápol Busquets-cel és Albával, akik a múlt héten Párizsban látogatták meg őt.
Borítókép: Lionel Messi hamarosan újra a Barcelona stadionjában tűnhet fel (Fotó: Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.