Alcaraz megalázó vereséget mért Cicipaszra, jöhet Djokovics

Carlos Alcaraz erődemonstrációt tartott Sztefanosz Cicipasz ellen a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A spanyol vilgáelső az első két játszmában csupán három játékot engedélyezett görög ellenfelének, aki csak a harmadik szettben fejtett ki ellenállást. Alcaraz 6:2, 6:1, 7:6 (7-5)-ra nyert és láthatóan kirobbanó formában várja a Novak Djokovics elleni elődöntőt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 22:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztefanosz Cicipasz már a második adogatójátékát elvesztette Carlos Alcaraz ellen, s attól fogva sokáig macska–egér játékot hozott a mérkőzés. A görög teljesen elbizonytalanodott, nem hogy egy-egy game-ért, de még egy-egy pontért is vért izzadt. Alcaraz az első szettet 6:2-re, a másodikat pedig 6:1-re nyerte meg. A második játszma vége felé Cicipasz kétségbeesetten fordult az apjához, egyben az edzőjéhez, úgy tűnt, mintha legszívesebben elmenekülne, feladná a meccset.

A harmadik szettben 3:0-s vezetésénél Alcaraz váratlanul megtorpant. Cicipasz egyenlített, 6:6 után következett a rövidítés, amiben egyértelműen a spanyol volt a jobb.

Carlos Alcaraz az elődöntőben Novak Djokoviccsal találkozik. Amikor a mérkőzés utáni villáminterjúban erről kérdezték, a világelső kitérő választ adott, csak azt hangsúlyozta, hatalmas élmény itt, ilyen csodálatos közönség előtt játszani.

Roland Garros, negyeddöntők

Férfi egyes:
Djokovics (szerb, 3.)–Hacsanov (orosz, 11.) 4:6, 7:6 (7-0), 6:2, 6:4
Alcaraz (spanyol, 1.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:2, 6:1, 7:6 (7-5)

szerda:
Rune (dán, 6.)–Ruud (norvég, 4.)
A. Zverev (német, 22.)–Etcheverry (argentin)

Női páros:
Jessica Pegula, Coco Gauff (amerikai, 2.)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:2, 7:6 (7-2)

Női egyes:
Muchová (cseh)–Pavljucsenkova (orosz) 7:5, 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Szvitolina (ukrán) 6:4, 6:4
szerda:
Haddad Maia (brazil, 14.)–Dzsabur (tunéziai, 7.)
Swiatek (lengyel, 1.)–Gauff (amerikai, 6.)

Borítókép: Carlos Alcaraz minden labdát befutott (Fotó: Christphe Petit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.