5,7 méteres medencében készül a világ legjobbja

Csupán 5,7 méter hosszú a medence, amit Adam Peaty kapott, de a világ- és olimpiai bajnok, világcsúcstartó úszónak mégis nagy segítség az ajándék, amit a kertjében állítottak fel.

Forrás: Swimming World Magazine2020. 05. 02. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Swimming World Magazine szaklap részletesen beszámol arról az ajándékról, amit több társához hasonlóan Adam Peaty is kapott. Az 5,7 méter hosszú és 2,8 méter széles medencét daru segítségével, a háza teteje fölött emelték be a napjaink egy leghíresebb úszójának a kertjébe.

Adam Peaty normális esetben két húzással, ha pedig elrúgná magát, akkor eggyel is átérne a medence egy partjáról a másikra, a kis „brüggölő” mégis hasznos kellék az edzésekhez. Ugyanis áramlik benne a víz, tehát tulajdonképpen egy helyben lebegve lehet benne úszni.

„Hatalmas különbség, hogy vízben edzhetek: csiszolhatom a technikámat ugyanúgy, mint egy nagy medencében, a felhajtóerő kiaknázását is javíthatom, s magasra kiemelkedhetek a vízből. Ezekben a különös időkben ez nagyon hasznos segítség, hogy végre érezhetem a vízet. Mindennap egy órát töltök el a medencében, alapozásnak megteszi” – mondta erről az edzéstechnikáról Adam Peaty.

A világcsúcstartó azt is elmondta, otthon van saját konditerme a garázsban, így tud erősíteni, futhatna is, de azt – az úszók többségéhez hasonlóan – nem neki találták ki.

Adam Peaty nem tagadja, neki is nehéz megszoknia, hogy megváltozott az életritmusa, de töretlenül hisz abban, hogy Tokióban nagy eredményt érhet el. Addig is lesz nagy esemény az életében, szeptemberre várja párjával az első gyerekét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.