A Balotelli-tétel érvényesült az El Clásicón

A Madrid otthon mindig megszenved a Barcelona ellen, így történt ez szerdán is a Király-kupa-elődöntő visszavágóján is.

2019. 03. 01. 13:03
MESSI, Lionel; MODRIC, Luka
Madrid, 2019. február 28. Lionel Messi, az FC Barcelona (j) és Luka Modric, a Real Madrid játékosa a labdarúgó spanyol Király Kupa elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2019. február 27-én. A címvédõ FC Barcelona 3-0-ra gyõzött és a döntõbe jutott. MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez Fotó: Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán csak a legvérmesebb Real Madrid-szurkolók emlékeznek arra, hogyan kommentálta Mario Balotelli a Barcelonától elszenvedett 3-0-s vereséget 2017. december 23-án. „A Barcelona az egyetlen csapat a világon, amelyiknek két stadionja van: a Nou Campban játszik és a Bernabéuban edz” – gúnyolódott a Twitteren az olasz. Az akkor még a királyi gárdában játszó gyorsan csendre intette a pimasz csatárt, pedig ő csak egy különös, a Realra nézve gyászos statisztikára és a részrehajló játékvezetésre hívta fel a figyelmet.

A Madrid otthon mindig megszenved a Barcelona ellen, így történt ez szerdán is a Király-kupa-elődöntő visszavágóján is. Ha a futball pontozásos sportág lenne, és Vinícius Junior kihasználja a helyzeteit, valamint a játékvezető befúj egy jogos 11-est a hazaiaknak, simán nyer a Real. Szünet után fordult a kocka; az addig alibiző Luis Suárez két gólt szerzett, a saját kapujába rúgta a labdát, s a Barcelona 3-0-s győzelemmel távozott Madridból, 4-1-es összesítéssel jutva a döntőbe.

Az idei év első El Clásicóját sokan sokféleképpen értelmezik. A Marca spanyol szaklap szerint a Real nem tudott tőkét kovácsolni abból, hogy teljesen átlagos teljesítménnyel rukkolt elő. Santiago Solari, a vesztes csapat trénere úgy látta, fiai büszkén, de csalódottan zárták a csatát. járt a legrosszabbul: nem elég, hogy kikapott a Real, a meccs közben kirabolták a házát.

Barcelonában mindenki elégedett, de már a hét végi, újabb felvonásra hangol, hisz a két csapat bajnoki meccsen is összecsap, ismét a Bernabéuban. Gerard Piqué, az éllovas katalánok középhátvédje nehéz meccsre számít. „Úgy tűnhet, a harmadik helyen álló Real hátránya tetemes, de ha nyerne ellenünk, akkor már csak hat pont lenne a különbség. Motiváltan fogunk visszatérni Madridba.” Vasárnap kiderül, kiheverte-e a Real a kupakudarcot, vagy újra beigazolódik a Balotelli-tétel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.