A Barçának már nincs a saját kezében a sorsa

A német Bundesliga utolsó fordulójában az RB Leipzig Gulácsi Péter és Willi Orbán nélkül is nyert, és ezzel bronzérmes lett. Spanyolországban a Barcelona megint botlott, ezúttal a Celta Vigóval játszott döntetlent, a két gólig jutó Luis Suárez szerint is kicsúszott a katalánok kezéből a saját sorsuk irányítása.

2020. 06. 29. 7:18
FA Cup - Quarter Final - Sheffield United v Arsenal
John Egan és Eddie Nketiah párharca a Sheffield–Arsenal meccsen Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a kivétel. A többi klub a Bundesligában ezúttal nem tartott igényt magyar légiósai szolgálatára, így például nemcsak hanem is hiányzott az RB Leipzigből Augsburgban. Előbbi a kispadon várt hiába a bevetésére, utóbbi viszont ezúttal a keretben sem szerepelt, Julian Nagelsmann vezetőedző lehetőséget akart adni Yvon Landry Mvogónak, a kameruni származású svájci kapusnak, Gulácsi örökös tartalékjának. A lipcseiek így is elérték a céljukat, ugyanis 2-1-re nyertek Augsburgban, és így az őket üldöző Mönchengladbach hiába győzte le ugyancsak 2-1-re a Herthát, maradtak a harmadik helyen. Számukra csupán ez volt a tét az utolsó fordulóban, hiszen még a negyedik hely is főtáblát jelent a Bajnokok Ligájában, Nagelsmann ezért tekinthetett el néhány kulcsjátékosa szerepeltetésétől. A Chelsea-hez távozó Timo Werner viszont ott volt a csapatban, és szépen búcsúzott a klubtól: ő szerezte a Leip­zig mindkét gólját. Ami pedig Sallai Rolandot illeti, végigjátszotta a Schalke ellen 4-0-ra megnyert meccset.

Méretes meglepetés az ezüstérmes Dortmund kiütéses, 4-0-s hazai veresége a Hoffenheimtől, de ez már nem osztott és nem szorzott, a Werder Bremen 6-1-es diadala a Köln felett viszont sorsdöntő volt. A forduló előtt a brémai együttes kieső helyen állt, két ponttal lemaradva a Düsseldorftól, és a sajtó el is temette a csapatot, amely aztán váratlanul és látványosan feltámadt. Arra sem számított senki sem, hogy az Union Berlin 3-0-ra megveri a Düsseldorfot, és a Werder így egy ponttal megelőzte a vetélytársát, ő az osztályozóra, a Düsseldorf és a Paderborn pedig a másodosztályra készülhet. A bajnok Bayern München 4-0-ra nyert Wolfsburgban, kereken száz szerzett góllal fejezte be a bajnokságot, pedig 34 találattal ülhetett fel a gólkirály képzeletbeli trónjára.

Bundesliga, 34. (utolsó) forduló: Augsburg–RB Leipzig 1-2, Union Berlin–Düsseldorf 3-0, Werder Bremen–1. FC Köln 6-1, VfL Wolfsburg–Bayern München 0-4, Dortmund–Hoffenheim 0-4, Eintracht Frankfurt–Paderborn 3-2, Freiburg–Schalke 04 4-0, Leverkusen–Mainz 1-0, Mönchengladbach–Hertha 2-1. Az élcsoport végeredménye: 1. Bayern München 82, 2. Dortmund 69, 3. Leipzig 66, 4. Mönchen-gladbach 65.

Spanyolországban ismét botlott a Barcelona. Pedig Luis Suárez góljai­val kétszer is vezetett a Celta Vigo otthonában, a hazai csapat mindkétszer egyenlített, sőt ha nem védi bravúrosan Nolito lövését a 95. percben, a katalánok üres kézzel utaztak volna haza. Suárez most 193 gólnál tart a Barcelona kötelékében, két góllal marad le az örökranglistán Kubala Lászlótól, ezt megelőzően január 4-én talált a soros ellenfél kapujába, ám mégsem volt oka ünnepelni, ami kiderült a Marca nevű lapnak adott nyilatkozatából:

– Nagyon frusztrált vagyok. Két pontot veszítettünk, és még nehezebb helyzetbe kerültünk az aranyéremért vívott harcban. A bajnokság újraindulásakor a saját kezünkben volt a sorsunk, ehhez képest most abban kell reménykednünk, hogy a Real Madrid botlik a hátralévő fordulókban.

A Real Madrid tegnap lapzártánk után lépett pályára a szinte már kiesett Espanyol vendégeként, győzelemmel két ponttal előzné meg a Barcelonát. A Barcelona következő feladata pedig nagyon nehéz lesz, kedden este az Atlético Madridot látja vendégül.

La Liga, 32. forduló, érdekesebb eredmények: Sevilla–Valladolid 1-1, Celta Vigo–Barcelona 2-2, Atlético Madrid–Alavés 2-1.

John Egan és Eddie Nketiah párharca a Sheffield–Arsenal meccsen
Fotó: Reuters

Angliában a hét végén csak két bajnoki meccset játszottak, ezek egyikén a Wolverhampton idegenben győzte le az Aston Villát, és ezzel maradt az ötödik helyen. A fő figyelem az FA-kupa negyeddöntőire irányult, a Manchester United meglepetésre csak hosszabbításban győzte le a Norwichot.

Premier League, 32. forduló: Aston Villa–Wolverhampton 0-1, Watford–Southampton 1-3. FA-kupa, negyeddöntők: Norwich–Manchester United 1-2, Sheffield United–Arsenal 1-2, Leicester–Chelsea 0-1.véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.