A BL-győztes legenda Donnarummát tartja a világ legjobb kapusának

A Milan legendás középső védője, Alessandro Costacurta a Sky Italia futballszakértőjeként tevékenykedik. A Serie A történetének legidősebb gólszerzője határozottan állítja, hogy a Milan 21 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma a legjobb a világon a saját posztján. Neuerrel van egy szinten.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-ezüstérmes belső védő, Carlo Ancelotti korábbi segítője, Alessandro Costacurta nagy rajongója Gianluigi Donnarummának. Olyannyira kedveli a 21 éves, ifjú titánt, hogy egy „mezei” olasz bajnoki, a Bologna ellen idegenben 2-1-e megnyert mérkőzés után kijelentette, nincs nála jobb a világon. – Jelenleg ő a világ legjobb kapusa, ott van az elitben, Manuel Neuerrel van egy szinten – mondta a Sky Sportnak a Milannal öt BEK/BL-t nyerő védő.

Gianluigi Donnarumma nem várt helyről kapott dícséretet
Fotó: Reuters/Daniele Mascolo

Donnarumma három komoly védést mutatott be szombaton a Bologna ellen, s ezzel végleg meggyőzte a Milan egykori legendás védőjét. Íme a mérkőzés összefoglalója:

Costacurta véleményére érdemes odafigyelni: 1989-ben, 1990-ben, 1994-ben, 2003-ban és 2007-ben is megnyerte a BEK-et, illetve a BL-t a piros-feketékkel. Hazájában hatalmas tiszteletnek örvend: csak a két védőóriás, Paolo Maldini és Franco Baresi viselte többször a Milan mezét, mint a Billy becenevű hátvéd. A 662 mérkőzéssel így sem kell szégyenkeznie.

A nagy Milan meghatározó védősorának (Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Mauro Tassotti, Franco Baresi) kiemelkedő alakja a Serie A történetének legidősebb gólszerzője: 2007. május 19-én az Udinese elleni meccsen 41 évesen és 25 naposan volt eredményes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.