A BL is elúszott a Realnak

Botladozik a spanyol bajnokságban, kiesett a Király-kupa negyeddöntőjében, s kedden a Bajnokok Ligájának is búcsút intett. Címvédőként meglepetés a Real Madrid kudarca a nyolcaddöntőben, formája és a szerdai meccs alapján azonban nem is annyira. A másik mérkőzésen a Tottenham Dortmundban is nyert, s persze továbbjutott.

Magyar Nemzet
2019. 03. 06. 7:53
null
Okkal ünneplik Tadicsot (középen) a társai Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varane kezdésként a lécre fejelte a labdát, majd az Ajax nem egészen húsz perc alatt megfordította az összesített állást. A 7. percben Hakim Ziyech, a 18.-ban pedig David Neres talált be. Mindkét gól előtt a gólpassz volt az igazi remekmunka, egyaránt Tadicstól, aki a második előtt „Zidane-csellel” játszotta magát tisztára. Így az első meccsel együtt 3-2-re már a holland csapat vezetett. Ami egyfelől meglepetés, hiszen a Realnak nem szokás ily hirtelen két gólt rúgni a Bernabéu-stadionban, másfelől viszont az amszterdami találkozó zömében az Ajax játszott jobban.

Kapaszkodniuk kellett tehát a madridiaknak, ráadásul alig több mint fél óra múltán Lucas Vázquezt és Viníciust is le kellett cserélni sérülés miatt – Gareth Bale és Asensio állt be a helyükre. Előbbi az első félidő végén a kapufát találta telibe. A második félidőben – ki más – Tadics gyönyörű góllal megpecsételte a Real sorsát; végül 4-1-re nyert az Ajax.

Általános nézet szerint a párizsiak 2-0-s idegenbeli győzelmével a PSG– Manchester United párharc lefutott a BL mai nyolcaddöntői közül, a Porto– Roma összecsapás annál izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen minimális, 2- 1-es olasz előnyről folytatódik.

Okkal ünneplik Tadicsot (középen) a társai
Fotó: Reuters

A United hátrányát a 2-0-n felül az is súlyosbítja, hogy az első meccs hajrájában kiállították vezéregyéniségét, az egyébként francia Paul Pogbát (bár ennek a körülménynek, mármint a nemzetiségnek a mai nemzetközi labdarúgásban vajmi kevés jelentősége van). Igaz, a legfrissebb hírek szerint Pogba jelenléte ma nem feltétlenül használna az MU csapategységének. A brit The Sun lap arról számolt be, hogy Pogba és Romelu Lukaku heves vitába keveredett a Southampton elleni, 3-2-re megnyert szombati találkozó után. A belga center duplázott, sőt triplázhatott is volna, hiszen a meccs hosszabbításában büntetőhöz jutott Ole Gunnar Solskjaer együttese.

Lukaku szívesen rúgta volna a 11-est, csakhogy Pogba magának vindikálta a jogot, ráadásul elpuskázta a lehetőséget. Lukakunak ez már sok volt, s az összecsapás után állítólag egymásnak esett a két játékos, a lap szerint Solskjaernek kellett szétválasztani és lenyugtatni őket. A manchesteriek dolgát tovább nehezíti, hogy nemcsak Pogba hiányzik majd, hanem a másfél hete a Liverpool elleni rangadón megsérült Lingard, Martial, illetve a Southampton ellen megsérült Sánchez is. Ki fog gólt rúgni, ha nem Lukaku?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók. Keddi eredmények: Real Madrid–Ajax 1-4, továbbjutott az Ajax (5-3-as összesítéssel); Dortmund–Tottenham 0-1, Tottenham (4-0).

Szerdai program: Paris Saint- Germain– Manchester United 21.00 (tv.: M4 Sport) (az első mérkőzésen: 2-0), Porto–AS Roma 21.00 (Spíler 2) (1-2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.