A bombagólok meccsén a ZTE legyőzte a Puskást + videó

Két olyan csapat találkozott az NB I kilencedik fordulójának nyitómeccsén, amelyek októberben még nem szereztek pontot és egymás után háromszor kikaptak. A negatív szériát a Zalaegerszegnek sikerült lezárnia a felcsúti Pancho Arénában aratott 2-1-es győzelemmel. A Puskás a helyzetei alapján rászolgált volna a pontszerzésre, de nem volt szerencséje.

2020. 10. 31. 16:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szétromboltuk a nyerő csapatot, a fiatalokat – fakadt ki a Puskás Akadémia edzője, Hornyák Zsolt a csapat legutóbbi, Diósgyőr elleni veresége után. – Ha nem lesz rend az öltözőben, ha egymásra fognak irigykedni a játékosok, és nem a pályán dől el, hogy ki játszik és milyen erős, akkor nekem itt nincs keresnivalóm.

Kemény szavak voltak, amelyek hátterében az állt, hogy a Puskás Akadémia október utolsó napján az első pontszerzésére készült a Zalaegerszeg ellen hazai pályán, pedig az ötödik fordulót követően még vezette az NB I-et a felcsúti gárda. Akkor volt eredményes a csapat, amikor az idény elején koronavírus-fertőzés miatt a keret jelentős része kidőlt a sorból, és akkor esett vissza a teljesítmény, amikor a nélkülözött játékosok visszatérhettek. Erre utalt Hornyák a nyerő fiatalok szétrombolásával.

Nemcsak a Puskás, hanem a ZTE is pont nélkül maradt az októberben lejátszott korábbi három fordulóban, pedig előtte a zalai klubnak is jól ment, a harmadik helyen állt a bajnokságban. A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, de a Puskás szerezte meg a vezetést a 13. percben. Slagveer beívelésére Mance érkezett középen a zalaegerszegi kapu előtt, lemaradtak róla a védők, így hét méterről kapásból a léc alá lőtt – 1-0.

Nem örülhettek sokáig a felcsútiak, ugyanis a ZTE hamar egyenlített. A 20. percben egy nagy bedobás után röviden fejelték ki a hazai védők a labdát, amely Lesjakhoz került, aki fordulás után, 16 méterről a jobb felsőbe tüzelt – 1-1. A gól után feljavult Boér Gábor csapatának a játéka, és átvette az irányítást a Zalaegerszeg.

Az első félidő hajrájában mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. A Puskásból Mance kétszer is közel járt a második góljához, de előbb a 17 méterről leadott lövése a kapufán csattant, majd a fejesét a gólvonalról tisztázta egy ZTE-védő. A két hazai helyzet között Bobál Dávid találhatott volna a kapuba, de nagy helyzetben mellé fejelt, így maradt a döntetlen.

A második félidő két Puskás-lehetőséggel, de ZTE-góllal kezdődött. Egy kirúgás után Könyves passzolt Szánthónak, aki a tizenhatos jobb sarkáról a jobb felsőbe lőtte a labdát, amely a kapufát is érintette – 1-2.

Hátrányban tovább próbálkoztak a felcsútiak, helyzeteik is akadtak, de nem akart összejönni nekik az újabb gól, sőt a 79. percben a Zalaegerszeg egy gyors kontrából eldönthette volna meccset, három az egyben vitték a védelemre a labdát, de elrontották a helyzetet. A Puskás beszorította a kapuja elé a ZTE-t a hajrára, de az egyenlítő gól legfőképpen a horvát Mance lábában maradt, aki rendkívül aktív volt az egész meccsen, az első félidőben gólt is szerzett, de utána hiába veszélyeztetett többször, nem volt szerencséje.

Győzelmével a Zalaegerszeg továbbra is veretlen az NB I-ben a Puskás ellen, és immáron két győzelem, egy döntetlen a mérlege ebben a párosításban. Boér csapata ezzel véget vetett a három vereségből összetevődött októberi negatív sorozatának, a felcsútiak viszont zsinórban negyedszer is kikaptak a bajnokságban, és pont nélkül zárták a hónapot.

Hornyák Zsolt, a Puskás edzője meccs utáni nyilatkozatában játékosai felelősségét firtatta, külön is kiemelve a 26. percben lecserélt Kiss Tamást. – Az zavart a legjobban, hogy felelőtlen gólokat kaptunk. Ott van a 21 éves, fiatal játékos, a Kiss Tamás, akivel most hosszabbítottunk szerződést. Felelőtlenségből nem zárt vissza az első gól előtt, ilyet nem lehet csinálni, ezért is cseréltem le. Fontos a játékosok hozzáállása – hangoztatta Hornyák.

– Az előző három meccsen jobb minőségben játszottunk, több helyzetünk volt, mint ma – értékelt a ZTE edzője, Boér Gábor. – Most a Puskásnak volt több helyzete, de úgy gondolom, hogy megdolgoztak a srácok a három pontért, amit megérdemeltek.

NB I, 9. forduló:

Puskás Akadémia–ZTE 1-2 (1-1), Pancho Aréna, jv.: Horváth. Gólszerző: Mance (13.), illetve Lesjak (19.), Szánthó (53.)

Szombat

Honvéd–Mezőkövesd 17.00 (tv: M4 Sport)

Fehérvár–Ferencváros 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Budafoki–Paks 14.05 (tv: M4 Sport+)

Újpest–MTK 16.00 (tv: M4 Sport)

Kisvárda–Diósgyőr 18.30 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.