A Brest lesz a Győr ellenfele a Final Four elődöntőjében

A Sport TV studiójában kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntőinek párosítását. A címvédő Győr a Brest ellen játszik, a másik ágon Vipers–CSZKA Moszkva mérkőzést rendeznek május 29-én Budapesten a Papp László Sportarénában.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 17:47
Görbicz Anita
Görbicz Anita (b) és Heidi Löke 2016-ben még egy csapatban ünnepeltek, májusban ellenfélként találkozhatnak Fotó: Kovács Anikó Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Győr mellett a norvég Vipers Kristiansand másodszor, a francia Brest és az orosz CSZKA Moszkva először volt érdekelt a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolásán. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a Final Fourt, előtte zsinórban háromszor a Győr hódította el a BL trófeáját.

Görbicz Anita pályafutása utolsó BL négyes döntőjére készülhet
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az aktuális szezonban Danyi Gábor csapata a középdöntőben egy csoportba került a Brest és a BL-újonc CSZKA Moszkva együttesével. A Brest ellen idegenben ötgólos hátrányból zárkózott fel, és mentette döntetlenre a meccset, majd hazai pályán az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet a francia csapattal szemben. Moszkvában Görbicz Anita zseniális villanása kellett a győri pontmentéshez, hazai pályán az ETO a második félidei álomjátékával esélyt sem hagyott az oroszoknak. A Final Four negyedik résztvevője, a norvég Vipers a Ferencvárossal volt egy csoportban, és az akkor tájt éppen viharvert norvégok ellen mindkét, végül Magyarországon rendezett mérkőzésén győzött. Rengeteg győri ismerős található a Vipers keretében: Heidi Löke, Katrine Lunde és Nora Mörk és szép, főleg eredményes éveket töltött az ETO-nál. De mégsem ők találkoznak a Győrrel az elődöntőben, és még csak nem is a CSZKA Moszkva játékosai, hanem a Brest Bretagne lesz a Győr ellenfele a döntőbe jutásért. A másik ágon a Vipers a CSZKA Moszkva ellen játszik.

Női kézilabda Final, elődöntők: Május 29, Győri Audi ETO–Brest Bretagne, Vipers Kristiansand–CSZKA Moszkva

A mérkőzések sorrendjéről később születik majd a döntés, egyelőre az időpontok ismertek: az első elődöntőt negyed 4-kor, a második mérkőzést 18 órakor játsszák.

Másnap, május 30-án vasárnap délután negyed 4-kor a bronzmérkőzést, azt követően 18.00-kor a döntőt rendezik Budapesten a Papp László Sportarénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.