A Chelsea viszi haza a kupát

Könnyen felejthető első félidő után a másodikban gólfesztivált hozott a labdarúgó Európa-liga angolos döntője, amelyben a magabiztosabb Chelsea 4-1-re legyőzte az Arsenalt.

Magyar Nemzet
2019. 05. 29. 23:13
Europa League Final - Chelsea v Arsenal
Eden Hazard és Pedro okkal boldog, mindketten mattolták az Arsenal védelmét Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea készült zajosabban a fináléra. A hírek többsége arról szólt, hogy az edző, Maurizio Sarri Bakiból visszatérve három évre aláír a Juventushoz, az olasz mestert többet faggatták erről, mint az Arsenal elleni összecsapásról, majd kedd este az edzésen David Luiz és Gonzalo Higuaín összerúgta a port – és egymást –, és ebből is kerekedett némi botrány.

Az Európa-liga történetében először csaphatott össze két angol csapat – amúgy a kezdőcsapatokban összesen egy angol, az arsenalos Ainsley Maitland-Niles kapott helyet.

és Pedro okkal boldog, mindketten mattolták az Arsenal védelmét
Fotó: Reuters

Az első tíz perc után az Ágyúsok kezdeményeztek többet, de csak egy bombát eresztettek meg az ellenfél kapujára, Xhaka 20 méteres lövését követően a labda a lécet súrolva hagyta el a játékteret.

A Chelsea az utolsó negyedórára ébredt fel, ekkor Giroud lapos lövését védte nagy bravúrral Cech – és ezzel mindent el is mondtunk az első félidőről. A szünet után is tartott a kékek lendülete, és a 49. percben megszerezték a vezetést: Giroud egy combmagasságban érkező beadásból eldőlve csúsztatta a labdát 10 méterről a jobb alsó sarokba.

Az Arsenal ezután ismét csipkedte magát, de csupán helyzetecskékig jutott, komoly lehetőséghez nem, a Chelsea viszont a 60. percben kettőre növelte az előnyét. Ezt a gólt Hazard és Pedro hozta össze, előbbi kitűnően tálalt a spanyol elé, aki egyből, ballal, a büntetőpont közeléből lőtt a bal sarokba.

Öt perccel később az Arsenal megkapta a harmadikat is, Hazardot fellökték a tizenhatoson belül, a tizenegyesből pedig ő szerezte meg a Chelsea harmadik találatát. A frissen becserélt Ibowi hatalmas góllal szépített, ám három perc múlva érkezett a válasz, Hazard egy kontrából az ötösről lőtt a hálóba – a Chelsea veretlen maradt az Európa-ligának ebben a kiírásában!

Az nem volt kétséges, hogy a kupa Londonba kerül, csupán a cím számított bizonytalannak: nos, egy évig a Stamford Bridge-en őrzik…

Európa-liga, döntő:

Chelsea–Arsenal 4-1 (0-0), Baki, 60 000 néző, jv.: Rocchi (olasz).

Gólok: Giroud (49.), Pedro (60.), Hazard (11-esből, 65., 72.), illetve Ibowi (69.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.