A címvédő Michelisz dobogós helyezés nélkül zárta az évet

Spanyolországban zárult a túraautó-világkupa 2020-as idénye, amelyben a címvédő Michelisz Norbert pályafutása leggyengébb eredménysorán van túl. A legjobb magyar Tassi Attila lett, a bajnoki címet pedig a fiatalsági rekorder francia, Yann Ehrlacher szerezte meg.

Magyar Nemzet
2020. 11. 15. 17:34
AUTO - WTCR 2020 - RACE OF ARAGON
Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2020 FIA WTCR Race of Aragon, 6th round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Ciudad del Motor de Aragón, from November 14 to 15, 2020 in Alcañiz, Aragon, Spain - Photo Paulo Maria / DPPI Fotó: Paulo Maria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a túraautózás legmagasabb szintjén versenyez sosem fordult elő, hogy legalább egyszer ne állt volna fel a dobogóra az idényben – egészen mostanáig. Tavaly úgy lett a WTCR bajnoka, hogy kilencszer végzett a top háromban, és ebből négyszer győzelmet aratott, de 2020-ban az ötödik helyezés volt a legjobbja. Nemcsak a dobogók számában, de az év végi tabellát tekintve sem volt még ilyen gyenge idénye Michelisznek, aki 2010 óta szerepel a legmagasabban jegyzett túraautó-bajnokságban, és idén csak a 13. lett, ami azt jelenti, hogy először zárt a top tízen kívül.

Az utolsó, spanyolországi hétvégén sem jött ki neki a lépés, noha az időmérőn megszerzett kilencedik helyezése papíron sokat ért, hiszen a fordított rajtrácsos futamon a második helyről indulhatott a MotorLand Aragónon. Ezt a pozíciót azonban már a rajt után elveszítette, és végül az ötödik helyen hozta be a célba a Hyundait. A másik két versenyen 16. és 7. lett.

Mindez azt jelentette, hogy nem Michelisz zárta a bajnokságot a legjobb magyar versenyzőként. A Honda alkalmazásában álló Tassi Attila a spanyolországi idényzárón motorcserének és csapatutasításnak is az áldozatául esett, mégis a címvédő honfitársa előtt, a 12. helyen fejezte be a bajnokságot. A Zengő Motorsport magyarjai, Boldizs Bence a 18., Kismarty-Lechner Gábor a 19. lett az idény végén. A magyar csapat spanyol pilótája, Mikel Azcona viszont hetedikként végzett.

A bajnoki címet a Link&Co versenyzője, Yann Ehrlacher szerezte meg már az utolsó futam előtt. A francia történelmet írt, ugyanis 24 évesen a sorozat történetének (beleértve a jogelőd WTCC-t is) legfiatalabb bajnoka lett. Persze volt kitől tanulnia és segítséget kérnie, hiszen a négyszeres világbajnok Yvan Muller volt az egyik csapattársa, aki egyben a nagybátyja is. Végül egyébként ő végzett a bajnokság második helyén Ehrlacher mögött. Emlékezetes év marad a családban 2020, az biztos, meg az is, hogy Michelisz valószínűleg gyorsan elfelejtené.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.