A Dortmund segítette bajnoki címhez a Bayern Münchent

A Bundesliga 32. fordulója előtt az volt a legfontosabb tétel, hogy ha az éllovas Bayern München legalább annyi pontot szerez, mint a második RB Leipzig, akkor bebiztosítja a bajnoki címet. Gulácsi Péterék nem állították komoly próbatétel elé a bajorokat, ugyanis 3-2-es vereséget szenvedtek a Dortmund ellen, így a müncheniek ma 18.30-kor már aranyérmesként fogadják a Mönchengladbach csapatát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 17:23
Borussia Dortmund vs RB Leipzig
epa09185156 Dortmund's Marco Reus (C) scores the 1-0 goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, 08 May 2021. EPA/MARTIN MEISSNER / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/MARTIN MEISSNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló előtt hét pont volt a Bayern München előnye az élen a második helyezett RB Leipzig előtt, s az volt a kérdés, hogy ezt meg tudja-e tartani, mert ha igen, akkor két körrel a vége előtt biztosan bajnok. Játék nélkül úgy lehettek aranyérmesek a bajorok, ha az RB Leipzig vereséget szenved az ötödik, Bajnokok Ligája-indulásra hajtó Dortmund otthonában.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem is lehetne simább ez a kérdés. A Dortmund már a hetedik percben megszerezte a vezetést, amikor Thorgan Hazard sarokkal passzolt Marco Reusnak, aki a leshatáron betört a lipcsei védők között a tizenhatoson belülre, majd nagy erővel a léc alá bombázott, a labda súrolta a tehetetlen Gulácsi Péter fejét.

Marco Reus lövése közelről érkezett Fotó: EPA/Martin Meissner

Hátrányban igyekezett átvenni a játék irányítását az RB Leipzig, de a dortmundi kontrák veszélyesebbek voltak. Ráadásul a második félidő újabb gyors hazai góllal kezdődött: az 51. percben Jadon Sancho egy visszahúzós csel után lőtt a bal alsóba a büntetőterületen belülről.

A lipcseiek szenvedtek, nem tudták megtalálni a rést a pajzson, így a 63. percben némileg váratlanul szépítettek. Forsberg szöglete után Klostermann fejelt a dortmundi kapuba. Ezzel megélénkült a meccs, mindkét együttes játékában benne volt az újabb gól, amely újra a vendégektől érkezett a 77. percben: Hvang a dortmundi védelem figyelmetlenségét kihasználva került helyzetbe, középre passzolt, ahol Olmo az üres kapuba lőtt.

Jadon Sancho nagy meccse volt Fotó: EPA/Friedemann Vogel

A Dortmund nem zuhant össze a lipcsei egyenlítéstől, és a 88. percben megszerezte a győztes gólt Sancho főszereplésével: az angol teremtette meg a helyzetet, amelyet végül ő is fejezett be a második találatát jegyezve. Fordulatos meccsen, a találkozó nagy részét tekintve megérdemelten nyert a Dortmund, amely fontos lépést tett a BL-indulás felé, hiszen megelőzte a negyedik helyen a Frankfurtot, amely holnap csapatát, Mainzot fogadja.

A Leipzig vereségével pedig eldőlt, hogy a Bayern München zsinórban kilencedszer is megnyeri a Bundesligát. Két fordulóval a vége előtt ugyanis legalább hét pont maradt a bajorok előnye az élen, de még több is lehet, hiszen 18.30-kor a Mönchengladbach ellen lépnek pályára a müncheniek. Immáron bajnokként.

A lipcseieknél Gulácsi mellett is végigjátszotta a dortmundi találkozót. A magyar válogatott játékosai jövő csütörtökön vághatnak vissza ellenfelüknek, amikor a Német Kupa döntőjében találkozik újra a két csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.