A Fehérvár a 92. percben mentett pontot otthon a Paks ellen

A labdarúgó NB I 2. fordulójában csak egy mérkőzést játszottak, a Mol Fehérvár–Paks találkozó úgy végződött 1-1-re, hogy a házigazda a 92. percben egyenlített.

Magyar Nemzet
2020. 08. 22. 23:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokság nyitó fordulójában az előző idényben ezüstérmes Mol Fehérvár 3-3-as döntetlent játszott Zalaegerszegen, pedig 3-2-re vezetett, a Paks pedig otthon a stadionavatóján 2-1-re kikapott az Újpesttől – egyik csapat sem így képzelte a rajtot.

Ahogy arra számítani lehetett, a Fehérvár magához ragadta az irányítást, de nem sokra ment vele. A 20. percben Hodzic lövését Holczer lábbal hárította, ez azért helyzet volt. De semmi ahhoz képest, amit a 29. percben Hodzic kihagyott: középen kilépett és a kapus mellett is elhúzta a labdát, de kissé jobbra kisodródva mintegy 12 méterről az üres kapu fölé emelt!

Az is érthetetlen volt, hogy a hazaiaknál a bicegőt Hangyát csak nyolc perccel azután cserélte le Márton Gábor vezetőedző, hogy a játékos jelezte, megsérült... Hiába volt nagy mezőnyfölényben a Fehérvár, a szünetre 0-0-ás állásnál mehettek a felek, a paksiak az első játékrészt megúszták bekapott gól nélkül. A 48. percben Evandro kapott remek labdát, elvitte a kimozduló Holczer mellett – kísértetiesen hasonlított Hodzic helyzetére –, majd 14 méterről kapura lőtt, a labda azonban bal kapufán csattant. A házigazdánál Nikolicsot Zivzivadze, majd Evandrót Petrjak váltotta, de ez sem vezetett eredményre. Sőt, a 80. percben váratlanul a Paks szerzett gólt! Bognár ívelt szabadrúgást a kapu elé, a megcsúsztatott labdát pedig Szélpál közelről bebólintotta (0-1). Ám a Fehérvár a 92. percben egyenlített, egy szöglet után hét méterről Hodzic talált be fejessel (1-1), így talán mégsem lesznek rémálmai. A Fehérvárnak két forduló után azonban csak két pontja van, ami nagyon szerény kezdés az ezüstérmestől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.