A Fehérvár nem bírt az idegenben remeklő Diósgyőrrel

A döntetlennel a Fehérvár távolodott a Fraditól a 2. helyen, de legalább tartotta a távolságot a 3. Mezőkövesdtől, a Diósgyőr pedig aligha elégedetlenül utazott haza.

2020. 03. 14. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA 55 tagállamából ötben nem fújták le eddig a bajnokságot, ezek közül egyik a magyar. Az NB I-ben – az NB II-ben is – zárt kapuk mögött léptek pályára a csapatok, délután öt mérkőzésre került sor, és 25. fordulót este a Mol Fehérvár FC–Diósgyőr találkozó zárta. A DVTK remek sorozattal a háta mögött érkezett Székesfehérvárra, hat legutóbbi vendégjátékán veretlen maradt (4 győzelem, 2 döntetlen). Ez különösen úgy nagy dolog, hogy a DVTK „történelmi gyenge pontjának” számít az idegenbeli szereplés. Ráadásul a hatos veretlenségi széria során a Diósgyőr ötször legalább két gólt szerzett. A miskolciak legutóbb 2019. november 9-én, a Honvéd ellen maradtak alul idegenben, 1–0-ra kaptak ki.

Most is roppant szervezetten futballoztak. A várakozásoknak megfelelően a fehérváriak többet kezdeményeztek, ki is alakítottak néhány ígéretes helyzetet, de a vendégek jól állták a sarat, olykor a szerencse is melléjük állt, a DVTK kontrákra játszott, de ezek többnyire elhaltak már a hazai tizenhatos előtt. A második félidőben a kép annyiban változott, hogy a Fehérvár hiába birtokolta többet a labdát, helyzetbe nem került, ám mégis, a hajrá perceiben vezetést szerzett: a 88. percben Nego lépett ki középen, és a jobb sarokba lőtt. Joan Carillo, a házigazdák vezetőedzője pályára küldte Georgi Milanovot és Elek Ákost is, nyilvánvalóan a védekezés megszilárdítására, ám a számítása nem jött be. A 90. percben Márkvárt szabadrúgását Brkovics az ötös jobb sarka elől középre fejelte, Polgár jobbal, hat méterről a lécet találta el, a kipattanót Haris Tabaković jobbal a jobb alsóba rúgta. Mindez már úgy történt, hogy a Fehérvár a 68. perc óta emberhátrányban játszott, Funsho Bamgboyét buta szabálytalanság után második sárga lappal kiállította.

Ezzel az eredménnyel a hazai együttes távolodott a Ferencvárostól a második helyen, de legalább tartotta a távolságot a harmadik Mezőkövesdtől, a Diósgyőr pedig ugyan nem érte utol a negyedik Puskás Akadémiát, aligha elégedetlenül utazott vissza Miskolcra...

Az NB I 25. fordulója (zárt kapuk mögött)

Ferencváros–Kaposvár 4-0 (1-0), Groupama Aréna, jv.: Solymosi. Gólok: Boli (37.), Isael (58.), Blazic (73.), Varga R. (85., 92.)

Újpest–Paks 1-1 (0-0), Zalaegerszeg, jv.: Pillók. Gól: Litauszki (57.), illetve Könyves (94.)

Bp. Honvéd–Kisvárda 1-5 (0-2), Illovszky Rudolf Stadion, jv.: Vad II. Gólok: Lanzafame (11-esből, 52.), illetve Sassa (43.), Lucas (44.), Rubus (62.), Cukalasz (76.), Gosztonyi (83.)

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0-0, Mezőkövesd, jv.: Erdős.

Debrecen–Zalaegerszeg 0-3 (0-2), Nagyerdei Stadion, jv.: Iványi. Gólok: Bobál G. (30.), Stieber (38.), Radó (87.)

Mol Fehérvár FC–Diósgyőr 1-1 (0-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Berke. Gólok: Nego (88.), illetve Tabaković (90.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.