A Fehérvár volt edzője a BL-ben folytathatja

Orosz és szerb források is kész tényként kezelik, hogy a Marko Nikolics lesz a Lokomotiv Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 40 éves szerb tréner tavaly novemberben közös megegyezéssel távozott a Mol Fehérvártól.

2020. 04. 26. 19:46
Nikolics, Marko
Oroszországban ülhet legközelebb a kispadra Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok minden szól amellett, hogy Jurij Szjomin maradjon a Lokomotiv Moszkva vezetőedzője. A csapat két egymást követő évben szerepelhetett a Bajnokok Ligája csoportkörében, orosz kupagyőztes lett, és megnyerte az orosz Szuperkupát is, a szurkolók pedig kedvelik a 72 éves trénert. Az együttes jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, ez is elfogadható eredmény, de Szjomin, aki a természetéből fakadóan nem könnyű eset – írja az orosz Szport-Ekszpressz –, mégis kegyvesztett lett, és a legfelső szinten ingott meg a bizalom iránta. A Lokomotiv vasutascsapat, a legfelső szint pedig ebben az esetben az Oroszországi Vasutak Rt.-t jelenti.

A lap szerint az is eldőlt, hogy a csapat új vezetőedzője Marko Nikolics lesz, aki az ősszel nem véletlenül járt Moszkvában, és tekintette meg a Lokomotiv–Dinamo (1-2) találkozót, február végén pedig Szentpéterváron ott volt a Zenit–Lokomotiv (0-0) mérkőzésen is. Szerb újságírók szerint Nikolics egy előzetes megállapodást már alá is írt a Lokomotivhoz. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a bajnokságot még Szjominnal fejezik be, ha folytatódhat, de a 2020/21-es szezonban már Nikolics irányítja a gárdát. Amennyiben lefújják az orosz bajnokságot, akkor a Lokomotiv a jelenlegi második helyének köszönhetően újra biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján.

Oroszországban ülhet legközelebb a kispadra
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Szport-Ekszpressz cikke sötét foltként említi Nikolics pályafutásában, hogy 2016. április 10-én az Olimpija Ljubljana vezetőedzőjeként „fekete idiótának” nevezte nigériai játékosát, Blessing Elekét, aki a Zavrc elleni meccsen a 93. percben 1-1-re egyenlített, és ezután kiment ünnepelni a szurkolókhoz. Nikolics azt szerette volna, ha a győztes gólt is megszerzik. A szlovén szövetség hét meccsre eltiltotta, s bár a tréner bocsánatot kért, a klub néhány nap múlva közös megegyezéssel felbontotta a szerződését. A lap megjegyzi, hogy Nikolics alapvetően higgadt ember, az eset előtt és után sem volt soha semmiféle problémája a színesbőrű játékosaival.

A Szport-Ekszpressz természetesen arról is ír, hogy Marko Nikolics utolsó állomáshelye Magyarországon a Fehérvár (Videoton) volt, s két és fél éves magyarországi munkavállalása alatt bajnokságot és kupát is nyert csapatával.

A Mol Fehérvár 2019. november 25-én, két nappal a Puskás Akadémiától hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereséget követően bontotta fel Nikolics szerződését. Irányításával a Videoton 120 mérkőzésen 69 győzelmet, 27 döntetlent és 24 vereséget könyvelhetett el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.