A fekete öves Hamilton úgy érzi, hogy ő Superman

A hatszoros Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton az utóbbi időben tudatosan tűnt el a világ szeme elől. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet arra használta, hogy testben és lélekben felkészüljön a következő évekre. Mert hiába 35 éves, még mindig húsznak érzi magát, és nem gondolkodik a visszavonuláson. Miért is tenné? Idén beállíthatja Michael Schumacher vb-cím-rekordját.

Magyar Nemzet
Forrás: Képes Sport2020. 06. 10. 7:15
null
Lewis Hamiltonnak szelfizésre is jutott ideje Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes pilótája a stuttgarti istálló honlapján hosszabb videóinterjúban beszélt a terveiről. A beszélgetésből a Képes Sport szemezgetett.

– Próbálom hasznosan eltölteni az időt, más területekre fókuszálni, üzleti célokat megvalósítani, stratégiát építeni és persze megérteni az új normákat, amik várnak ránk. Közben fizikailag is igyekszem formában tartani magam, ez az időszak jót tesz a testemnek, az elmémnek és a lelkemnek. Ugyanakkor látom, milyen sokan szenvednek a világban. Szándékosan szerepelek kevesebbet mostanában a közösségi médiában, próbálok kis távolságot tartani, befelé figyelni, hogy készen álljak, amikor újra versenyezhetünk – fogalmazott a szezonnyitó, július 5-i Osztrák Nagydíjra készülő brit pilóta.

Hamilton bevallotta, neki sem sikerül minden az életben, és ilyenkor negatív érzések fogják el. Ám úgy érzi, megvan benne az akaraterő, hogy átjusson a falon, aminek olykor fejjel rohan neki. Verseny közben azonban egy pillanatra sem bizonytalanodik el.

– Hihetetlen magabiztosságot ad nekem az autó. Beülök, felveszem a sisakomat, és az lehetek, aki csak lenni akarok. Superman is lehetek a sisak alatt, ha épp akarok. Ennek története van, mert régen a suliban sokat szekáltak, kicsi voltam, és a nagyobb srácok kipécéztek maguknak. Ezért csendes és visszahúzódó voltam. Aztán beültem az autóba, és kitettem a könyököm, ott ki tudtam állni magamért. Ez adott önbizalmat, elmentem karatézni, fekete öves lettem, és utána már másokat is meg tudtam védeni a suliban. Ami fantasztikus érzés volt.

Hamilton szerint sportágtól függetlenül minden sikeres sportoló esetében jogos a felvetés, miszerint a rengeteg siker tévutakra vihet.

– Mostanában sokat olvastam Michael Jordanről, hogy milyen emberekkel vette körbe magát. Elképesztő karriert futott be, minden idők legjobbja volt. Azt látom, hogy sokkal könnyebb tanulni akkor, ha vannak hibáid, mert akkor sok tered van fejlődni. Ugyanakkor a sikerekben is meg lehet találni a javulás lehetőségét. Ez a munkamorál része a Mercedesnél.

Hiába nyerünk, akkor is kielemzünk mindent, semmi sem maradhat kibeszéletlenül. Próbálok kritikus lenni, építőjellegű kritikákat megfogalmazni az autóval, a csapat teljesítményével és saját magammal szemben egyaránt. A lehető legőszintébbnek kell lennünk. Átnézem az eredményeket, az adatokat, és látom, hol lehetett volna még jobban teljesíteni.

Ez lehet a boxutcába való behajtás, az időmérős kör tökéletesítése, a futamon elkövetett hibák, mert folyton az idővel versenyzünk, és nem szeretünk veszíteni. Rengeteg terület van, amelyen a tökéletességre törekszünk, de soha egyetlen futam sem lesz tökéletes. Vannak olyanok, amelyek közel állnak hozzám, ami szuper érzés, de a végén akkor is oda lyukadsz ki, hogy még ez sem volt tökéletes. A legfőbb célom mindig a győzelem. Mindig meg akarom nyerni a világbajnokságot és fejlődni szeretnék a csapattal együtt. Egyre energikusabb, fittebb, vadabb és hatékonyabb teljesítményre vágyom pilótaként és sportolóként egyaránt – mondta el

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.