A Ferencváros folytatja diadalmenetét

A Ferencváros 2-1-re győzött Mezőkövesden. A fővárosiak sorozatban hetedik győzelmüket aratták, s újabb lépést tettek a bajnoki cím felé. 

Forrás: MTI2019. 04. 13. 19:15
null
Mezõkövesd, 2019. április 13. A ferencvárosi Tokmac Nguen (elöl) és a mezõkövesdi Matija Katanec (mögötte) a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - Ferencváros mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2019. április 13-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosiak sorozatban hetedik győzelmüket aratták, s újabb lépést tettek a bajnoki cím felé.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Mezőkövesd Zsóry-Ferencváros 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, 4030 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Drazic (17.), illetve Dvali (48.), Bőle (80.)

sárga lap: Cseri (38.), Molnár (87.), Koszta (93.), Iszlai (94.), illetve Tokmac (51.), Leandro (55.), Isael (89.)

Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai (Eperjesi, a szünetben), Pillár, Katanec, Silye – Meszhi, Iszlai – Moutari, Molnár G. (Koszta, 88.), Cseri (Vajda, 84.) – Drazic

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Leandro, Haratin (Bőle, 78.) – Varga R. (Isael, 64.), Tokmac, Petrjak – Szihnyevics (Böde, 68.)

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel indult a találkozó, helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a listavezetőnek. A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ugyanakkor az első lehetőségükkel éltek, és a folytatásban is hasonló taktikát követve visszaálltak védekezni. Az FTC fölénye meddőnek bizonyult, bár a félidő hajrájában többször is veszélyeztetett, Blazic például a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem szerzett a csapat.

A szünetet követően egy szöglet után azonnal egyenlítettek a vendégek, és csakúgy, mint az első játékrészben, többet volt náluk a labda, ám nagy helyzet nem alakult ki Szappanos kapuja előtt. Ezzel szemben Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie, a kövesdi támadásokban mindig benne volt a gól lehetősége. A vezetést és egyben a győzelmet jelentő találatot végül mégis a fővárosiak szerezték meg, az elalvó hazai védelem hibáját kihasználva a két perccel korábban beállt Bőle volt eredményes. Az utolsó percekben a Mezőkövesd beszorította ellenfelét, de egyenlítenie nem sikerült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.