A Ferencváros ügyesen élt a Slavia Prahától kapott ajándékokkal

A Ferencváros a Slavia Prahát fogadta a Bajnokok Ligája selejtezőinek a harmadik fordulójában, és 2-0-ra győzött, ekkor előnnyel utazhat a jövő héten Prágába. A cseh együttes hatalmas hibákat követett el, ajándékba adta a gólokat a magyar bajnoknak, amely csaknem kifogástalanul élt is ezekkel, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

2021. 08. 04. 21:53
null
Budapest, 2021. augusztus 4. Tokmac Nguen (j), a Ferencváros és Ondrej Kolár, a Slavia Praha kapusa (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének harmadik fordulójában játszott mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt a csaknem telt ház a Groupama Arénában. A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőiben rangos ellenféllel találta szemben magát, a tét nagyon nagy, nem véletlen tehát, hogy már szerda kora délután több mint 17 ezer jegy kelt el a mérkőzésre. A Slavia Praha az Európa-liga előző kiírásában, azaz az idén tavasszal a negyeddöntőig jutott el, lehetett tudni, hogy egészen más szintet képvisel, mint a Fradi eddigi ellenfelei a selejtezők első és második fordulójában, amelyeket a magyar bajnok hiba nélkül, négy győzelemmel abszolvált.

A hangulat parádés volt, maga a mérkőzés azonban kevésbé. A csehek birtokolták többet a labdát, a tizedik percben pedig egy hazaadást az ellenfél csatárába, Kuchtába rúgott, de szerencséje volt, a visszapattanó labda elkerülte a kapuját. Ezt azért érdemes megemlíteni, mert mint mindenhez, a futballhoz is szerencse kell, és amit Dibusz megúszott, azt Kolár, a Slavia kapusa nagyon megszenvedte. A nem sok eseményt hozó első félidő végén ugyanis a Ferencváros vicces öngóllal szerzett vezetést: a 44. percben Haratin pontatlanul indította Ryan MMaeet, Kacsaraba becsúszva gond nélkül megelőzte a hazai csatárt, és Kolárhoz passzolt, aki le akarta kezelni a labdát, ami egy göröngyön a lába előtt felpörgött, és a hálóban kötött ki... – 1-0. Mondhatni, a hazai pálya előnye... Szerencsés gól volt, de a helyzetek alapján a Ferencváros tényleg közelebb állt a gólhoz, mert hat perccel korábban Tokmac 12 méterről óriási ziccerben rúgott vérhólyagot a labdára.

 

Tokmac Nguen (jobbra), a Ferencváros csatára már ünnepel, Ondrej Kolár, a Slavia Praha kapusa pedig szomorúan nyugtázza, hogy a lábán át a hálójába pattant a labda
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

És még nem volt vége a Slavia Praha ajándékozó kedvének! Az 50. percben Kacsaraba teljesen feleslegesen belerúgott a tizenhatosán belül Uzuniba, amiért járt a tizenegyes a magyar bajnokban, Haratin a jobb alsó sarokba lőtte a labdát a büntetőből – 2-0. A cseheknek még ez sem volt elég a jószívűségből, Masopust hazaadás helyett Tokmacot szöktette, aki egyedül vihette a labdát a kapura, de gyengén Kolárba lőtte a labdát, ami Uzuni elé került, ő pedig 19 méterről a kapu fölé bombázott.

A Ferencvárost érthetőn nagyon felhozta ez a két ajándékba kapott gól, a folytatásban magabiztosan és jobban futballozott. Ennek ellenére a következő nagy lehetőség a Slavia előtt adódott, Schranz kapott jó labdát a jobbösszekötő helyén, 13 méterről lőtt, de Dibusz jó reflexeinek köszönhetően lábbal védeni tudott. A 78. percben Bah lövése vágódott Civic válláról a jobb kapufára, majd Olayinka találta el a kapu torkában Wingót, mindez jelezte, hogy a Slavia mindent bevetett az esetleg sokat számító szépítő gól megszerzésének az érdekében. A Ferencváros azonban óriási szívvel védekezett, és mert jól használta ki az ellenfele hibáit, megérdemelten szerzett kétgólos vezetést a jövő keddi visszavágóra.

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. kör, első mérkőzés: Ferencváros–Slavia Praha (cseh) 2-0 (1-0), Groupama Aréna, 17 127 néző, jv.: Gil Monzano Jesus (spanyol). Gólszerző: Kacsaraba (öngól, 44.), Haratin (11-esből 51.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.